Orbán írt néhány kedves sort Torgyán József özvegyének

2017.01.25 07:33

Torgyán József szókimondásával az egész nemzet javát kereste - állt Orbán Viktor gyásztáviratában. Az özvegy szerint a volt miniszternek gyönyörű, bár váratlan halála volt. Úgy volt, hogy hazaviszi Torgyán hamvait, de végül a vidékfejlesztési minisztérium intézkedik a temetésről.

Orbán írt néhány kedves sort Torgyán József özvegyének

Kedden kapta meg Orbán Viktor dísztáviratát Cseh Mária, a vasárnap elhunyt Torgyán József özvegye.

A Blikk szerint Orbán azt írta egykori vidékfejlesztési miniszteréről, az Független Kisgazdapárt volt vezetőjéről, hogy megalkuvás nélkül képviselte a magyar vidék gazdálkodóit. Torgyán József szókimondásával az egész nemzet javát kereste - tette hozzá.

A lap idézett is a gyászlevél végéből: "Megrendüléssel értesültem róla, hogy a magyar polgári kormány néhai minisztere már nincs köztünk. Engedjék meg, hogy ezúton fejezzem ki együttérzésemet, és az elkövetkező időszakhoz sok erőt kívánjak."

Cseh Máriát hétfőn felhívta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is, arra kérve őt, járuljon hozzá, hogy a minisztérium saját halottjának tekinthesse Torgyánt, és ők gondoskodhassanak a temetéséről. Az özvegy belement, bár korábban arról beszéltek a férjével, hogy aki kettejük közül hamarabb eltávozik, annak a másik hazaviszi a hamvait.

Kuncze Gábor volt belügyminiszter az ATV-ben azt mondta, Torgyán József egy jó humorú, szeretetre méltó ember volt, ő volt az utolsó, aki meg tudta szólaltani a vidék hangját.

Cseh Mária és Torgyán József

fotó:

Az özvegy szerint a volt miniszternek gyönyörű, bár váratlan volt a halála. Az utolsó napokban még javában készült a földművesek napjára, illetve felesége 80. születésnapjára.

Torgyán Józsefet a Szent István-bazilikában ravatalozzák fel szűk körben, majd a Farkasréti temetőben temetik el.

hvg.hu