Orbán: ki akarnak lökni minket Schengenből

2015.12.04 08:34

Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, néhány európai uniós ország - leginkább az alapítók - le akarja választani magáról a közép-európai országokat, ahonnan a migránsok érkeztek az EU-ba.

Orbán Viktor elfogadhatatlannak tart a minden olyan szerveződést, amely „kilökné" a magyarokat a szabad európai mozgás lehetőségéből. Orbán pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, néhány európai uniós ország - leginkább az alapítók - le akarja választani magáról a közép-európai országokat, ahonnan a migránsok érkeztek az EU-ba.

„Teljesen elfogadhatatlan magyar szempontból bármilyen szerveződés, amely ki akarná lökni a magyarokat a szabad mozgás lehetőségéből, hiszen mi voltunk az egyetlenek a schengeni tagállamok közül, akik valóban megvédték Schengen, tehát a szabad mozgás övezetének külső határát" - hangsúlyozta.

Emlékeztetett: a visegrádi együttműködés tagállamai - Magyarország mellett Csehország, Lengyelország és Szlovákia - csütörtökön Prágában megállapodtak, hogy szervezetten lépnek fel a saját mozgási szabadságuk megvédése érdekében, és ezért megalapították a Schengen barátai nevű kört.

mti.hu

Hallgassa meg!