Orbán Viktor: Könnyítésről egyelőre nem lehet beszélni (+videó)

2021.02.24 11:40

Csak a 80 százalékban átoltott idősotthonok lakói számíthatnak enyhítésre. Orbán várhatóan a jövő héten kaphatja meg az oltást a védekezés irányítóival együtt.

Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala

 

Orbán Viktor szerint könnyítésről egyelőre nem lehet beszélni, de az idősotthonokban lakók látogatásának kérdését meg fogják fontolni. A kormányfő a a járványügyi szakemberekkel folytatott egyeztetést követően beszélt erről a Facebook-oldalára feltöltött videóban.
 
Hangsúlyozta: fontos nap a mai, mert ma kezdenek oltani a kínai vakcinával.
 
Nekem is reményt ad ez, hogy talán valamikor a jövő héten a védekezés irányítói is sorra kerülhetnek" 
 
- tette hozzá.
 
A miniszterelnök szerint a helyzet nem könnyű. Mint mondta: egyszerre van velünk a jó hír, hogy több vakcina érkezett, és ezért megnő majd a beoltottak száma, de közben a harmadik hullám fenyegeti Magyarországot.
 
"Ez a két tendencia, ez a két görbe fut egymással szemben" - mutatott rá Orbán Viktor, aki a konzultáció során meghallgatott járványügyi szakemberek nevében is azt kérte, hogy minél többen oltassák be magukat.
 
A kormányfő ugyanakkor kijelentette azt is: "könnyítésről egyelőre nem lehet beszélni". Az idősotthonok lakói - akiket már 80 százalékban átoltottak - sokat szenvednek amiatt, hogy nem látogathatják őket, és ők sem hagyhatják el az intézményeket. Itt szeretnénk valami emberileg elfogadható megoldást találni - mondta.
 
Orbán Viktor háromnapos járványügyi szakértői konzultációsorozata keretében kedden elsőként az Egészségügyi Tudományos Tanács (ETT) elnökségével tárgyalt. A kormányfő a tanácskozás után Facebook-videójában azt mondta: óvatosságra intenek a szakemberek.

 


facebook.hu