Orbán még akkor is csak elvesz, amikor azt hazudja, támogatást nyújt (Vélemény)

2019.12.02 16:27

Erre is csak Orbán képes: arról hazudozik, hogy támogatja a nyugdíjasokat, miközben valójában csak kizsákmányolja őket.

 
A Fidesz-kormány nyugdíjemelésével a nyugdíjasok jelentős hányada pár ezer forinttal többet kap havonta, mint eddig. Jól hangzik, igaz? Orbán és csicskái sajnos nem a szociális érzékenységükről híresek, így ez sem ilyen egyszerű. Az emelés miatt rengetegen kikerülnek a szociálisan támogatottak köréből, így hiába nyernek pár ezer forintot, éves szinten valójában tízezreket vesz e tőlük a kormány - írtuk meg korábban.
 
A legkiszolgáltatottabbakat zsákmányolja ki Orbán.
 
Tipikus Orbán: propagandaözönt indít arról, hogy nyugdíjat emel. Azzal persze már nem dicsekszik el, hogy még most is csak elvesz a legidősebbektől, a legkiszolgáltatottabbaktól. 
 
Ezt az alávaló, aljas trükköt egyébként azért tudja kijátszani Orbán, mivel 2010-es hatalomra kerülése óta még soha nem volt hajlandó nyugdíjminimumot emelni. Erről korábbi cikkünkben írtunk részletesen.
 
Hatalmas hazugság, hogy családbarát a Fidesz-kormány!
 
cikkéből az is kiderül, nem ez az egyetlen bizonyíték arra, hogy ordas nagy kamu, amikor családbarátnak hazudja magát a Fidesz-rezsim. Tavaly családi támogatásra például 1,4 százalékkal kevesebbet fordított, mint az előző évben. Sőt, a jövedelempótló-, és kiegészítő szociális támogatásokra fordított összeg is 2,4 milliárd forinttal volt kevesebb az egy évvel korábbinál.
 
ezalenyeg.hu