Orbán megfejtette mit akar "Brüsszel": meg akarják gyengíteni Magyarországot - Kossuth Rádió interjú

2018.09.14 08:13

Egyértelmű jogsértés történt a Sargentini-jelentés megszavazásával - mondta Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban, aki azt is közölte: a magyar válaszlépéseket hétfőn vitatják meg, amelyre az igazságügyminiszter és a miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatokat is fog tenni. A miniszterelnök szerint az a cél, hogy meggyengítsék Magyarországot.

Képtalálat a következőre: „kossuth rádió orbán viktor https”
 
Amit a magyar emberek láttak, az volt a múlt - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió péntek reggeli interjújában utalva a keddi Strasbourgban lezajlott, a magyar jogállamiság kérdéséről szóló Sargentini-jelentés vitájára utalva.  
 
Ez az Európai Parlament (EP) egy kifutó kollekció, májusban távoznak, nekünk egy másik Európai Parlamentre van szükségünk. Minden ami történik, ebben az összefüggésben értelmezhető"
 
- jelentette ki a miniszterelnök.
 
Orbán Viktor ismételten azt hangsúlyozta, hogy az EP-ben egyértelmű bevándorláspárti többség van, akiknek az a célja, hogy népességcserét hajtsanak végre Európában. Ezek a képviselők pedig "gyűlülik azokat embereket" - mivel abban a pillanatban ő ült ott, ezért őt -, akik ezzel nem értenek egyet - értékelte a helyzetet a miniszterelnök.
 
Orbán, emondása szerint nem kereste ezt a szerepet, de mivel Magyarország a migránsútvonalon van, nekünk kellett nemet mondani a naív nyugat-európai nézetekre, nekünk kellett kerítést építeni és megállaítani a migránsokat, ezért Magyarország vált az ellenállás szimbólumává.
 
A magyar miniszterelnök ismét azzal érvelt: nyilvánvaló jogsértés történt az EP-szavazáson. A helyzetet hétfőn vitatják meg a parlamentben, amikor az igazságügyminiszter és Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter előterjesztéseket fog tenni, hogy milyen válaszlépéseket tegyen Magyarország - jelentette be Orbán Viktor.
 
Mit jelent ez Magyarország számára?
 
Jelent-e ezt bármiféle bajt Magyarország számára? - tette fel a kérdést a miniszterelnök. Erre válaszul kifejtette:
 
Volt már ilyen, azt úgy hívták Tavares-jelentés.
 
Ez akkor volt, amikor hazaküldtük az IMF-et, megadóztattunk a bankokat és csökkentettük a rezsit. Azt is elfogadta az EP és nem történt semmit - jelentette ki a miniszterelnök.
 
Miért csinálják?
 
Orbán Viktor szerint ezt azért "csinálják", mert Angela Merkel a múlt heti franciaországi útján, ahol Emmanuel Macronnal találkozott, és ultimátumot adott Európának. A miniszterelnök értelmezése szerint ez az "ultimátum" arról szól, hogy a schengeni övezet szélén fekvő peremországoknak át kell adniuka határőrizetük egy részét Brüsszelnek.
 
A terv az, hogy ha Magyarországot nem lehet rákényszeríteni a migránsok beengedésére, akkor el kell venni tőle a határvédelem jogát. Magyarországot meg akarják bélyegezni, a magyar ellenállást meg akarják gyengíteni, hogy elvehessék a határőrizet jogát az országtól - fejtegette Orbán.
 
Zsoldosokat akarnak ideküldeni a magyar határvédők helyett, akik be fogják engedni a migránsokat
- tette hozzá a kormányfő, aki szerint most az a csata zajlik, hogy "el akarják venni a kapukulcsot".
 
A képen a következők lehetnek: 1 személy
 
Sargentini az antiszemita!
 
A kormányfő arról is beszélt, hogy felháborítónak tartja, hogy éppen Brüsszel és Judith Sargentini vádolja antiszemitizmussal Magyarországot, amikor EU az adófizetők pénzéből sok százmillió euróval - megfogalmazása szerint - számos olyan Soros- és álcivil szervezetet támogat.
 
Orbán szerint a mai modern antiszemitizmus is ezekből a forrásokból táplálkozik, aminek központja Brüsszelben van. A miniszterelnök úgy véli, az antiszemitizmus új formája a Benjamin Netanjahu kormányával szembeni, Izrael állam politikáját kifogásoló nézetek. Ezért is utasítja vissza, hogy az Izraelt is kritizáló Judith Sargentini antiszemitizmussal vádolja Magyarországot.
 
A németek meglepték Orbánt
 
A jelentés megszavazásával kapcsolatban Orbán elmondta, hogy ő előre meg tudta mondani, hogy az Európai Néppárt képviselői hogyan voksolnak majd, mivel látható volt, hogy bevándorláspárti közülük és ki nem. Azt viszont kuriózumnak nevezte, hogy a németek mind "ellenünk szavaztak", kivéve öt bajor képviselőt. Orbán meglátása szerint ez erkölcsileg nem lehetett könnyű, tekintve Magyarország szerepét a német újraegyesítésében.
 
 
Kossuth Rádió / napi.hu