Orbán: "Mi a nemzetek Európáját akarjuk"

2017.06.27 16:41

A multikulti dugába dőlt, a nyugati országok pedig már szabadulnának a migránsoktól, ezért akarják szétosztani őket, mondta Orbán Viktor, aki szerint Soros György egy kiterjedt maffiahálózatot irányító spekuláns, aki a betelepítéssel Európa és Magyarország jövőjét veszélyezteti.

 
Kedd délután tartották a Nemzeti Konzultáció zárórendezvényét a budapesti Bálnában. Az eseményen felszólalt Orbán Viktor miniszterelnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
 

Jakobinusok, szabadkőművesek

Elsőként Semjén Zsolt kapott szót, aki arról beszélt: Magyarország megvédéséhez meg kell állítani a migrációt, meg kell erősíteni a magyar családokat és meg kell erősíteni a keresztény identitást. „Akármilyen kerítést építünk, akárhogy harcolunk, amíg nem születik elég gyerek, nem tudjuk megvédeni a hazánkat” – fogalmazott, majd hozzátetette: büszke a kormány családpolitikájára.

„Nincs még egy kormány, ami ennyit tett a családokért, mint ez a kormány” – vélekedett. Semjén Zsolt szerint Európában jakobinus, bolsevik és szabadkőműves ideológia rombolja a keresztény értékeket. Hozzátetette: meg tudja érteni azokat a muszlimokat, akiknek visszataszító a devianciát propagáló Nyugat.

Semjén Zsolt szerint a nemzeti konzultáción a magyar nemzet "tanúságot tett" a józan ész, az életösztön és az önvédelem mellett. Barankovics István óta, hetvenhárom éve nem volt olyan befolyásos a KDNP, soha nem volt akkora súlya, soha nem volt olyan "értékhatalmi ereje", mint ma Európa "legkereszténydemokratább" kormányában - mondta.

 

Kósa és a tőzsdecápák

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője arról beszélt, hogy Orbán Viktor 2010-ben arra esküdött fel, hogy megvédi az országot. Hozzátetette: ez alatt akkor azt értették, hogy a gazdaságilag kiszolgáltatott Magyarországot kell megvédeni a „tőzsdecápáktól”, még akkor is, ha „magyar származású”, majd említette Sorost, aki két alkalommal is támadta az OTP-t.

„Azért tudjuk megvédeni a határokat, mert az ország pénzügyi értelemben támadhatatlan” – vélekedett a politikus, aki szerint az Unió nem tudja az országot „cincogtatni”. „A görögök is azért nem tudják megvédeni Görögországot, mert gazdasági értelemben kiszolgáltatottak” – tette hozzá a politikus. Amíg a Fidesz és a KDNP kormányoz, addig "az országot biztosan meg fogjuk védeni" - hangoztatta a politikus.

 

Varga: szemben az európai trenddel

A nemzetgazdasági miniszter arról beszélt: nézőpont kérdése, hogy sikeres-e Magyarország gazdasági szempontból. A kormány sikernek tartja, hogy csökken a munkanélküliség, nőnek a bérek, csökkennek az adók, miközben nem adósítják el az országot. Szerinte a legnagyobb siker, hogy az európai trendekkel ellentétben csökken a magyar adósság mértéke.

A miniszter szerint a szocialista kormányok alatt a hitelfelvételt tartották sikernek, és azt, hogy az állami vagyon stratégiailag meghatározó elemeit értékesítették. Mi viszont azt tartjuk sikernek, hogy az országban több a munkahely, többen dolgoznak, növekednek a bérek, és elkerültük a gazdasági csődhelyzetet - sorolta.

Varga Mihály szerint Európában ma gazdasági háború van, ki akarják szorítani a piacról az egyre jobban fejlődő Közép- és Kelet-Európai cégeket. „Jó úton vagyunk, ki kell állnunk az érekeinkért” – fogalmazott.

 

Orbán: Nekem ez már meg van tiltva

„Nekem már nem sok minden maradt, kevés a hús a csonton” – kezdte a beszédét Orbán Viktor. A miniszterelnök a beszéde elején külön köszöntötte Schmitt Pált, Boross Pétert, Mádl Dalmát, Antall Józsefnét, és az előtt felszólaló három politikust. Ezt követően arról beszélt, irigy Semjén Zsoltra, hogy felből mondhat beszédet. „Nekem ez már meg van tiltva, mert minden szónak súlya van” – fogalmazott. 

Két súlyos történelmi kérdés feszegeti ma Európa egységét - fogalmazott a miniszterelnök. Az első az illegális bevándorlás problémája, amelyet megalapozottan szoktunk újkori népvándorlásnak nevezni. A másik kérdés, hogy milyen jövő felé tartunk: Brüsszel Európája vagy a nemzetek Európája felé - mondta Orbán Viktor. Hozzátette: a tét komoly, ezért mindkét kérdésben óriási erők feszülnek egymásnak.

Mi, akik a nemzetek Európáját akarjuk, nem euroszkeptikusok, hanem eurorealisták vagyunk - jelentette ki a kormányfő. Orbán Viktor elmondta: az eurorealisták nem homokra, hanem sziklaszilárd alapokra akarják építeni az Európai Uniót. Csak egy ilyen politikai talapzat van, és ez az európai nemzetek valósága. Ma az unió ezen alapokon áll - tette hozzá.

Orbán szerint a multikulti dugába dőlt, a nyugati országok pedig már szabadulnának a migránsoktól, ezért akarják szétosztani őket. Hozzátette: szerintük nem az a megoldás, hanem a migránsok elszállítása, amibe a magyar kormány szívesen segédkezne. „Egyetlen nemzetnek sem adhatják parancsba, hogy kikkel éljen együtt. Mi, eurorealisták azt mondjuk, hogy a segítséget oda kell vinni, ahol a baj van” – fogalmazott. Szerinte bármilyen jól is mutat papíron és a tankönyvekben a tömeges integráció, az igazság az, hogy nem működik. Helyette párhuzamos társadalmak jönnek létre, növekvő bűnözéssel, romló közbiztonsággal, terrorveszéllyel és terrortámadásokkal.

A miniszterelnök szerint pechünkre egy magyar származású pénzügyi spekulánssal áll szembe az ország. „Magyar, tehát eszes. És terve is van” – fogalmazott, majd elmondta: Soros egy kiterjedt maffiahálózatot irányító spekuláns, aki a betelepítéssel Európa és Magyarország jövőjét veszélyezteti. Soros Györgynek a migráció jó üzlet, és még jobb lehetne, ha mi nem akadékoskodnánk.


Magyarországra és személy szerint rám azért annyira dühös, mert mi a nagy tervének és nagy üzletének útjában állunk - jelentette ki Orbán Viktor.

Szerinte Soros finanszírozza a migránsokat beszállító szervezeteket, valamint támogatja az NGO-k és az embercsempészek maffiahálozatát. „Ez már nem politika, nem ideológia, nemzetbiztonsági kérdés” – tette hozzá. Véleménye szerint ma több kérdésben Soros ad utasításokat Európa vezetőinek, akik hajbókolnak előtte, ezért indítottak például kötelezettségszegési eljárást.

„Eddig meleg nyarunk van, és még forróbb ősz vár ránk” – fogalmazott, és hozzátetette: Soros mindent meg fog tenni, hogy Magyarországnak olyan kormánya legyen, ami úgy táncol, ahogy ő fütyül. Ennek érdekében már a Jobbikot is befogta a hálójába, vélekedett. „Nem fogjuk hagyni, hogy Soros nevessen a végén” - zárta beszédét.

atv.hu