Orbán orvostudományi vezetőkkel egyeztetett a koronavírussal kapcsolatos új intézkedésekről

2020.05.16 11:02

A megbeszélésen az egészségügyi szakembereken kívül Rogán Antal is jelen volt.

Orvostudományi vezetőkkel folytatott konzultációt Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-helyzettel kapcsolatos soron következő intézkedésekről a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombat délelőtt.
 
 

A kormány döntéseit megelőző egyeztetésen Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem professzora, a virológiai kutatócsoport vezetője, Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, Röst Gergely, a Szegedi Tudományegyetem járványtannal foglalkozó matematikusa, Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgatója, Szócska Miklós, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjának vezetője, Bedros J. Róbert, az Egészséges Budapest Program Dél-budai Centrumának beruházásával foglalkozó miniszterelnöki megbízott, valamint Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke vett részt.
 

Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádió műsorában, szokásos reggeli interjújában arról beszélt: 

az élet újraindításának feltételei Budapesten is megvannak. Elmondta, hogy vidéken már lazítottak, de a következő kérdés Budapest, mivel ott fertőződtek meg a legtöbben. Ezt azzal magyarázta, hogy ha egy lazítás visszahozza a fertőzést, akkor egy faluban, kisvárosban még viszonylag könnyen lehet módosítani és szeparálni a települést. Budapesten viszont más a helyzet, az ország egyetlen metropoliszáról van szó. 
 
Szombaton még szeretne „futni egy kört” a kormányon kívüli körökkel: tanácsadókkal, szakemberekkel, virológusokkal, professzorokkal. Az ő véleményüket mankónak szeretné használni, amelyet megismertet az operatív törzzsel, és utána, szombat kora délután születik döntés Budapestről.
 
mti.hu / facebook.com / nepszava.hu