Orbán rendszere a zsákutcába való diadalmenet - Tölgyessy Péter

2017.05.11 07:28

Orbán rendszere is zsákutcába való diadalmenet, mint megannyi próbálkozás a magyar történelemből – mondta Tölgyessy Péter politológus az Eötvös József csoport tegnap esti rendezvényén.

 
Magyarország sikertelensége már bő 100 éve tart, azóta igyekszik az ország felzárkózni a Nyugathoz, ám rendszerint nem nyugati berendezkedéssel, hanem valamilyen sajátos úttal kísérletezik. A kormányfő arra építette rendszerét, hogy egy sikertelen országot egyben tudjon tartani – hangsúlyozta Tölgyessy Péter a hírportálok beszámolója szerint. 
 
A Fidesz-, és korábban az SZDSZ volt képviselője szerint Orbán Viktor azért is ideges, mert 1989-ben már átélte, hogy milyen gyorsan dől össze a legstabilabbnak látszó építmény is. A 24.hu tudósítása szerint Tölgyessy azt mondta a korrupcióval kapcsoaltban, hogy évente 200-250 milliárd forint túlárazás van. Számokkal bizonyította, hogy a fő probléma azonban nem ez, hanem a növekedés hiánya. Ha Magyarország a régióval tartotta volna versenyt, sokkal többet nyert volna, mint amennyit a korrupción bukott, mondta Tölgyessy, a bűnt ezzel semmit sem csökkentve, relativizálva.
 
24.hu, 444.hu, Klubrádió
 
 

—————

Vissza