Orbán: várom Főpolgármester urat a Karmelita kolostor épületében

2019.11.04 17:44

Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált Karácsony Gergely főpolgármesternek megválasztásához, egyúttal meghívta őt a szerdai kormányülésre, ahol a budapesti fejlesztések jövőjéről is tárgyalnak - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfő délután.

 
A 2019. október 24-én kelt levelét, melyben találkozót kezdeményezett, köszönettel megkaptam. Tudomásom szerint a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésére november 5-én kerül sor. Meggyőződésem, hogy Budapest fejlesztésének kérdései is haladéktalan döntéseket igényelnek, ezért arra kérem, hogy fogadja el meghívásomat Magyarország kormányának november 6-án esedékes ülésére, hogy a fővárosi beruházásokkal kapcsolatos álláspontját megismerhessük, és döntést hozhassunk a kormány által korábban már támogatott budapesti fejlesztések jövőjéről" 
 
- fogalmazott Orbán Viktor.
 
Hozzátette: a kormányülés Budapesttel foglalkozó napirendi pontja "természetesen nem korlátozódik a fejlesztések ügykörére, szívesen megismerjük az Ön álláspontját bármely más Budapest számára fontos ügyben is".
 
November 6-án szerda reggel 9 órakor várjuk Főpolgármester urat a Karmelita kolostor épületében. A szükséges technikai kérdésekben Gulyás Gergely miniszter úr örömmel áll az Ön rendelkezésére"
 
- zárul a miniszterelnöknek a főpolgármesterhez intézett levele.
 
Karácsony Gergely már az önkormányzati választás éjszakáján Budapest megválasztott polgármestereként arról beszélt, hogy új alapokra akarja helyezni a főváros és a kormány viszonyát, ezért első dolga lesz hogy találkozót két a miniszterelnöktől. Orbán Viktor a választás éjszakáján azt mondta, készen áll a főváros új vezetésével való együttműködésre.
 
mti.hu