Orbán Viktor: 13 óránk lesz, hogy győzzünk, az ellenfél is a számunkra kedvező állapotban van (+videó)

2022.04.01 15:49

Ahogy 2018-ban, úgy 2022-ben is Székesfehérváron tartja utolsó nagyobb kampányeseményét a Fidesz.

Fotó: Marjai János
 
Orbán Viktor szólt arról is, hogy meg kell támogatniuk Vargha Tamás és Törő Gábor kampányát. Ha Vargha Tamás nyer, akkor az országban is nyerünk - tette hozzá. Ez a kampányhajrát megnyitó esemény - mondta a kormányfő. Szenvedély nélkül nincs kampány, és még egy utolsó lendületet kell venni.
 
Ez a kampányhajrát megnyitó  esemény- tette hozzá a miniszterelnök, a kampány csak akkor kampány, ha személyesen találkozunk egymással - tette hozzá. Tizenhárom óránk lesz, hogy győzünk. Mindent előkészítettünk- hívta fel a figyelmet a miniszterelnök. 
 
Orbán Viktor közölte, az ellenfél megbillent állapotban van.Jól állnak a csillagok, de ez mind semmit sem ér, ha a rendelkezésünkre álló utolsó napi 13 órát nem használjuk ki. 
 
Fotó: Máté Krisztián
 
Tanuljunk 2002 leckéjéből - mondta a kormányfő. Pontosan készültünk arra, hogy a ellenfél csal, és a mostaninak a mérete megdöbbentő - mondta a kormányfő. A mostani nyilvánvaló és egyértelmű törvénysértés - tette hozzá. A kampány évek óta zajlik ellenünk, és csak október 23-ától álltunk bele a kampányba. 
 
Ez a versenyt vasárnap kell megnyernünk - húzta alá. Ez nyilvánvaló, és egyértelmű nehezítő körülmény - véleményezte Orbán Viktor a baloldal adathalászó kampánycsalását. 
 
Orbán Viktor felidézte, hogy két nagy hatalmas ország vívja a mostani háborút, és ennek a kockázata sokkal nagyobb, mint az 1999-es jugoszláv háborúnak. Háború, vagy béke  - ez a lehetőség áll a választók előtt. Azt gondolta, hogy mindenki a béke oldalán lesz majd - mondta a kormányfő. De nem ezt történt, mert a nemzeti oldal azt a választ adta, hogy a háborúból ki kell maradni, míg a baloldal azt gondolja, hogy Ukrajna a mi háborúnkat vívja.  Ebben a háborúban semmit nem nyerhetünk, és mindent elveszthetünk - mondta a kormányfő.   A baloldal vezetője szerint Ukrajna a mi háborúnkat vívja. Ez tévedés - jelentett ki Orbán Viktor. 
 
Katonát és fegyvert nem küldünk, de a bajbajutott ukránoknak segítünk - mondta a kormányfő. Mindenkin segítettünk, aki Magyarországra érkezett. Nem igaz, hogy mi pocsék ország lennénk, és mindent megadunk azoknak, akik futnak a baj elől  - tette hozzá. Az ukrán elnököt is megértjük, mert az ő érdekük, hogy minél több országot bevonjanak. Nekünk vitánk a magyar baloldallal van, és a hátunk mögött megállapodtak az ukránokkal. Ha nyernek, akkor megindulnak a fegyverszállítások és elzárják a gázcsapot - mondta a kormányfő.
 
Szólt arról is, hogyha szankciók alá veszik az energiaszállítást, akkor Magyarország megáll, nem lesz üzemanyag, be kell zárni a gyárakat, és sokan utcára kerülnek - hívta fel a figyelmet Orbán Viktor. 
 
Magyarországnak ki kell maradnia ebből a háborúból - mondta a kormányfő. A mostani helyzetben a nyugalom, a tapasztalat, és a kiszámíthatóság aranyat ér -hívta fel a figyelmet a kormányfő.
 
Minden eddigi kormányzati ciklusban súlyos válságokat kellett - tette hozzá. Ma nem könnyű, hanem veszélyes időket élünk - mondta a kormányfő. Ne most kísérletezzünk, és próbálkozzunk, hanem hallgassunk a kipróbált képviselőkre. 
 
Van egy vörös vonal, amit senki nem léphet át 
 
A háború eltakarja a népszavazás kérdését, az utóbbi legalább olyan fontos mint a parlamenti választás kérdése - mondta a kormányfő. Olyan divatok ütik fel a fejüket, amire soha nem gondoltunk volna - tette hozzá. Nyugaton is úgy kezdődött, hogy egy furcsa divat felütötte fejét - mondta. 
 
Van egy vonal, amit nem szabad hagynunk, hogy átlépjenek - mondta Orbán Viktor a gyermekvédelmi népszavazás kapcsán.  Meg kell állítani a genderörületet, ami jól láthatóan egyre nagyobb bajt okoz tőlünk nyugatra. 
 
Nem hittem volna, hogy egyszer azt kell alaptörvénybe foglalnunk, hogy az apa férfi, az anya nő - mondta Orbán Viktor.
 
Nehéz körülmények között kellett helytállni az elmúlt években, ezért köszönetet mondott azoknak, akik kitartottak a kormány mögött, és támogatták a kabinetet. Még két nap van hátra, aztán partraszállás - mondta a kormányfő.Három napnyi kemény munkával nyerhetünk négy biztonságos évet. 
 
Tegyük fel az i-re a pontot, ha mindnyájan eljönnek, akkor nem lesz baj - zárta beszédét a kormányfő. 
 
Együtt erő vagyunk! - címmel tett ki képet Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalára a Fidesz székesfehérvári kampányzáró rendezvényéről. 

mti.hu / facebook.hu