Orbán Viktor: A Lánchíd felújításához nem a pénz, hanem a szakértelem hiányzik

2020.06.29 15:44

Hétfőn, az Országgyűlés második nyári, rendkívüli ülését tartják a parlamentben, ahol már a napirend megkezdése előtt is szóba került a Lánchíd felújításának ügye, aztán Orbánt is kérdezték erről.

 
A Lánchíd a nemzet szimbóluma, amit a Fidesz kicsinyes politikai indíttatásból szét akar szakítani
 
– kezdte a napirend előtti felszólalását Molnár Zsolt MSZP-s képviselő, aki azt is kijelentette: „A Lánchíd nem lehet ellenzékben.”
 
 
Mit gondolna Széchenyi István, mit gondolnának a Hídegylet tagjai arról, hogy egy stadion töredéke az az összeg, ami hiányzik a híd felújításához, miközben nemcsak stadionokra, de tűzijátékra és kisvasútra is jut pénz? – kérdezte az MSZP-s politikus.
 
Orbán Balázs miniszterhelyettes válaszában „süket dumának” nevezte Molnár felszólalását. "Az elmúlt 10 évben a kormányzati politikának Budapest volt a legnagyobb nettó haszonélvezője" - állította a fideszes politikus.
 
A Lánchíd felújítása fontos dolog, mondta a miniszterhelyettes, aki szerint az önkormányzati választások előtt döntött a kormány arról, hogy ezt támogatni fogják, most pedig nem értik, hogy a fővárosi vezetés "miért nem csinál semmit", miközben a számláján a felújításhoz szükséges összeg hatszorosa ott van.
 
Inkább a városházán lobbizzon
 
- zárta a válaszát Orbán Balázs.
 
Az MSZP-s Harangozó Tamás az azonnali kérdések órájában szintén a Lánchídról kérdezte Orbán Viktor miniszterelnököt. Miért nem ér a híd a kormánynak annyit, mint háromnapi mulatozás - utalt az MSZP-s politikus az augusztus 20-ai tervezett ünnepségre. Orbán Viktor válaszában arról beszélt, hogy 180 milliárdos állampapír állománnyal rendelkezik.
 
Viszontválaszában az MSZP képviselője azt kérdezte:
 
ha ez a pénz a fővárosnál ott van, akkor Tarlós az elmúlt években "mi a rossebet csinált"?
 
Orbán erre válaszában örömét fejezte ki, hogy a "bármely pillanatban mozgósítható" állampapírok összegének tényét az MSZP-s politikus nem cáfolta. Ezen kívül a 6 milliárd forintnyi  állami támogatás megszavazását megköszönte saját párttársainak. A miniszterelnök szerint nem a pénz, hanem a szakértelem hiányzik a híd felújításához. Arra, a kérdésre, hogy Tarlós mit csinált, amíg ő vezette a fővárost, Orbán nem válaszolt.
 
forrás: index.hu