Orbán Viktor: Európa egén viharfelhők gyülekeznek

2019.09.07 21:18

Orbán Viktor kormányfő ma Kötcsén nem beszélt konkrétan sem Ursula von der Leyenről, sem Trócsányi Lászlóról, de az európai bizottsági jelölés és Európa vezetői, szavuk súlya utalt arra, hogy bizonyos szempontból nem ugyanolyan a németek vezető szerepe, mint korábban - tudta meg az Atv.hu.

Népszerű humorista és színész is Orbánékkal piknikezett szombaton
Fotó: Facebook/Orbán Viktor
 
Az "okos nemzetépítés" stratégiáját hirdette meg Orbán Viktor Kötcsén a zártkörű pikniken - tudta meg a csatorna.
 
A magyar kormányfő az európai gazdasági és pénzügyi helyzetről szólva ismét figyelmeztetett, hogy Európa egén viharfelhők gyülekeznek, de az értékelése szerint a magyar pozíciók jók, és ha valamilyen krízisszerű helyzet elő is állna, az korántsem lenne olyan megrázó a számunkra, mint amilyen a 2008-as válság volt.
 
Az atv.hu úgy tudja, hogy a miniszterelnök az ellenzékről és az EP-választásokról azt mondta: csak annyi történt, hogy "egy Gyurcsányból két Gyurcsány lett". Macronnal pedig a V4-ek "kétszer is elütötték" a németeket Brüsszelben.
 
Állítólag a miniszterelnök az október 13-i önkormányzati választások után újabb, most éppen gyerekvédelmi akciótervet hirdet.
 
A tusnádfürdőihez hasonló nagyívű beszédet mondott Orbán Kötcsén a Dobozy-kúrián ma megrendezett XIX. pikniken, de konkrétabb volt a kormányzást illetően. A zárt találkozóról a kiszivárgottak szerint a központi fogalom, a nemzeti szuverenitásés a függetlenség megerősítése volt, és a miniszterelnöki, filozófiai tartalmú megközelítés lényeges pontjai nem tértek el a Tusnádfürdőn júliusban elhangzottaktól.
 
A képen a következők lehetnek: 1 személy, színpadon
 
Orbán Viktor Európa és Magyarország jövője kapcsán egy autópályás hasonlattal élt: a "körforgalom" képével illusztrálta azt, hogy nekünk, magyaroknak abban már szerencsénk van, hogy látjuk az Európa nyugati országai esetében a mintát, de a különbségeket is; azaz Európa országai együtt autóznak ugyan a körforgalomban, de vannak, akik lehajtanak adott pillanatban egy-egy autópályára. Mi azért vagyunk szerencsések, mert látva a különbségeket, eldönthetjük, hogy mikor hajtunk ki a körforgalomból és aztán milyen úton szeretnénk járni - mondták el az Atv.hu-nak a pikniken résztvevők.
 

 


atv.hu / napi.hu