Orbán Viktor javaslatára meg is van Paks 2 új államtitkára

2019.02.03 06:39

A pénteken megjelent Magyar Közlönyben egyetlen döntés volt, melyben Áder János kinevezte a januárban távozott Aszódi Attila államtitkár utódját.

 

Január 15-én mentették fel Aszódi Attilát, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkárát. A lehetséges okokról itt írtunk, Aszódi közben részletes interjút adott a paksi beruházás témájában. Az Indexnek adott nyilatkozatából kiderült, hogy Aszódi államtitkári felmentéséről csak a bejelentés napján, január 15-én reggel személyesen értesült Süli János minisztertől, noha azt már régebb óta érzékelte, hogy van súrlódás közöttük technikai, projektmenedzsment kérdésekben és kettejük személyisége is eltérő.
 
Néhány nappal ezelőtt már ki is szivárgott a név, akit Süli János tárca nélküli miniszter a pozícióra jelölt. A közlöny friss számában pedig meg is jelent, hogy Kovács Pál lett a Miniszterelnökség államtitkára. Kovács Pál a miniszter kabinetvezetője volt.
 
Képtalálat a következőre: „Kovács Pál miniszter kabinetvezetője”
Kovács Pál
 
Aszódi Attila utódja 1963-ben született, a Moszkvai Energetikai Egyetemen atomerőművek és berendezések szakon végzett. Az oroszul, angolul és franciául beszélő mérnök 1988 és 2004 között a Paksi Atomerőműben töltött be vezetői tisztségeket, majd 2009-ig az OECD Atomenergia Ügynökségénél dolgozott. A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium energiagazdálkodási és szabályozási főosztályán atomenergetikai szakértő 2009 és 2010 között atomenergetikai szakértőként tevékenykedett, majd 2010 és 2014 között a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban foglalkozott energetikával helyettes államtitkárként, majd államtitkárként - írja a Magyar Idők.
 
magyaridok.hu / portfolio.hu / mti.hu