Orbán Viktor megfogalmazta a következő oltási célt (+videó)

2021.05.01 15:08

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a saját közösségi oldalán közzétett videójában jelentette ki, hogy a következő oltási mérföldkő az ötmillió beoltott lesz.

 

A tegnapi nap folyamán mintegy 110 ezer magyar embert sikerült beoltani országszerte, amely napi rekordot jelent. Ehhez azonban hozzájárult, hogy gyakorlatilag egész napos sorok alakultak ki a nagyvárosok kórházai előtt a Pfizer-vakcina körül kialakult káosz miatt.
 
Reggel ugyanis váratlanul Orbán Viktor bejelentette, hogy a pénteki nap folyamán 100 ezer Pfizer-vakcinát szállítottak ki a kórházakba, ám ezeket csak pénteken van lehetőség felvenni, a többit félreteszik a diákoknak érettségi utánra.
 
Habár májusban 1.3 millió adag Pfizer-vakcina fog papíron érkezni az országba, az elmondások alapján még hetekig nem fog rendelkezésre állni az amerikai-német fejlesztésű mRNS-oltóanyagból, ezért sokan pénteken le akarták tudni az oltást, nem akartak még hetekig várni.
 
Ez viszont ahhoz vezetett, hogy Budapesten, Szegeden, Békéscsabán, Győrben és a többi nagyvárosban többórás sorok alakultak ki az egyes oltópontokon, egyes helyeken már dél körül bejelentették, hogy az újonnan sorba állókat nem fogják beoltani Pfizerrel.
 
A tömeg kialakulásának elsődleges oka pedig, hogy a kormányzati időpontfoglalós oldal a reggeli órákban működésképtelenné vált, így senki nem tudott időpontot foglalni, ezért inkább úgy döntöttek, élőben próbálnak szerencsét.
 
Habár nagyon sokaknak ez kőkemény megpróbáltatás volt, végül egy dózis Pfizer-vakcinával lettek gazdagabbak, amely az oltási számokon is egyértelműen meglátszik, ugyanis 24 óra alatt 110 ezer magyar ember kapta meg az első dózisát.
 
Ezzel pedig sikerült megugorni a négymilliós határt, ami azt jelenti, hogy a mai naptól kezdve újabb enyhítések jönnek, elsősorban a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek. Akik már védettek, azok moziba, állatkertbe, színházba, edzőterembe és számos helyre mehetnek szombattól.
 
Orbán Viktor pedig a Facebookon közzétett videójában bejelentette, hogy a következő oltási cél az öt millió beoltott. Ehhez kapcsolódóan még nem árult el enyhítési részleteket, azt Gulyás Gergelytől tudtuk meg a csütörtöki kormányinfón, hogy onnantól lehet lagzikat is tartani.
 
A miniszterelnök kiemelte, hogy a kellő mennyiségű vakcina rendelkezésre áll, ezért már csak azon múlik az öt millió beoltott, hogy minél többen regisztráljanak. Orbán ezért mindenkit arra bíztatott, hogy regisztráljanak az oltásra, hogy minél hamarabb meglegyen a következő mérföldkő.

 


forrás: facebook.com