Orbán Viktor: nemzeti konzultáció lesz a "Soros-tervről"

2017.09.14 05:58

Megkezdődött a Budapesthez közeli Velencén a Fidesz háromnapos frakcióülése, Orbán Viktor miniszterelnök beszédével. Az Origo úgy tudja, szó esett a betelepítési kvótákról és a Soros-tervről is. Utóbbiról nemzeti konzultációt fognak tartani. A Fidesz új parlamenti frakcióvezetője Gulyás Gergely lesz.

MTI Fotó: Máthé Zoltán
Orbán Viktor szerda késő délután érkezett a kihelyezett frakcióüésre
 
 
A velencei frakcióülésen a miniszterelnök beszélt arról, hogy a gazdasági növekedés állandó, a fizetések nőnek, és, hogy a családtámogatásokat is évről évre növelni tudta a kormány.
 
Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az ellenzék nem ura önmagának, kívülről mozgatják őket. Az Európai Bíróság kapcsán (vagyis, hogy szerintük Magyarországnak be kell fogadni a migránsokat) azt mondta, hogy a Soros-terv jelenti az igazi veszélyt. Az ítélet kinyitotta ugyanis a kaput. Brüsszel megpróbálja végrehajtani Soros akaratát, de ezt a tavaszi választáson meg lehet akadályozni. Orbán Viktor azt mondta, hogyha az emberek mellénk állnak,  ha harmadszor is nyerünk, Brüsszel nem tud legyőzni minket, a Soros-terv elbukik.
 
A Soros-terv lényege, hogy évente 1 millió migránst telepítsenek be Európába, a betelepítési kvóták pedig állandó mechanizmus alapján történjenek. Azaz, ha az első hullámot beengedi egy-egy ország, azt legközelebb is meg kell tennie, korlátlan alkalommal.
 
origo.hu