Orbán Viktort a vereségek csak megedzették

2016.10.25 14:53

Az volt a kérdés számára, hogy hogyan lett egy nagyon nehéz sorból származó gyerek ilyen sikeres politikus, mondta Paul Lendvai az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A publicista Új honfoglalás – Orbán országa című, napokban megjelenő könyvében leginkább Orbán Viktor személyiségével, politikájával és világképével foglalkozik. Lendvai szerint, ami számít, a hallatlan erő, a hallatlan akarás, és hogy hogyan viseli valaki a vereséget. Orbánt a vereségek csak megedzették, és megerősítették abban, hogy mindent meg kell tenni, hogy egyszer nyerjen, de akkor nagyon.
 

A publicista szerint Orbán Viktor életében nagy szerepet játszott a futball, ami egy szimpatikus dolog is lehetne, de hogy annyit költenek Magyarországon stadionokra, amennyit oktatásra sem, az már egy kicsit veszélyes. A Fidesz magva 1985-86-tól, kivéve a Simicska ügyet, mind ott vannak Orbán mellett, hangsúlyozta Lendvai.

Nem tudja, hogy a fütyülésnek milyen következménye lesz, mondta, de a lényege a rendszernek, hogy a demokrácia ugyan látszólagos, de nem is diktatúra, ami van, hiszen egy diktatúrában Juhász Pétert összeverték, eltűntették volna, nem jelenhetett volna meg a téren. A Népszabadság bezárásáról a publicista azt mondta, ez sokkal nagyobb baj Orbán szempontjából, mint a kifütyülés, mert ezt látja az egész világ.

atv.hu