Orbánék nagyobb tempót diktálnak, mint Kádár János (Vélemény)

2019.09.08 06:09

Rogán Kötcsén végre elvégezte a NER tudományos szakaszolásának hiánypótló munkáját.

Kötcse, 2019. szeptember 7.A Polgári Piknikre, a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére érkezõ Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetõje újságíróknak nyilatkozik a kötcsei Dobozy kúriánál 2018. Szeptember 8-án.MTI/Varga György

Sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy:
 
1.: 2010-ben kivívtuk a nemzeti függetlenséget,
2.: ezután megvédtük a nemzeti függetlenséget,
3.: most, hogy ez is ki van pipálva, következik a nemzeti függetlenség megerősítése.
 
Ezt könnyedén a magamévá tudom tenni. Gyerekkoromban tanultam, hogy először 1948-ra kivívtuk a nemzeti füg..., ja nem, akkor a proletárdiktatúrát, ezután megvédtük, lerakva a szocializmus alapjait. 
 
1962-re ezzel is végeztünk, mint most a függetlenség megvédésével. Ezért a VIII. kongresszuson (az sajnos nem Kötcsén volt) bejelentették, hogy következik a 3. szakasz, a fejlett szocializmus felépítése, vagyis a szocializmus megerősítése, ennek a későbbiekben már magam is részese voltam.
 
Ha jól értem, most a NER 3. szakaszának lehetek részese, a fejlett nemzeti függetlenség megerősítésének. Az óvatos Kádár annak idején elutasította lelkesebb kollégái javaslatát, akik a 3. szakasz tiszteletére az ország nevét is át akarták változtatni Magyar Szocialista Népköztársaságra. Ezek a fiúk a névváltoztatáson (Magyar Köztársaságról Magyarországra) már túlestek, pedig akkor még csak a 2. szakasz elején jártak! Ebből is látszik, ki a jobb.
 
Most azt számolom, a tapasztalatokat, de a felgyorsult időt is figyelembe véve, meddig szoktak tartani az egyes szakaszok. A végüket már tudom.
 
Lendvai Ildikó
Lendvai Ildikó
 
 


 
 
hvg.hu