Országos akcióban segítik a szegénységben élők regisztrációját az oltásra

2021.04.10 06:52

Az „Oltass, hogy élhess!” című kampányban azt is elmagyarázzák, hogy hogyan kell e-mail címet csinálni.

 

Civil szervezetek kampányt indítottak, hogy segítsék a szegénységben élők regisztrációját a koronavírus-fertőzés elleni védőoltásra.
 
Közleményükben azt írták, hogy tapasztalataik szerint a szegényebb, elzárt településeken élő emberek körében az átlagnál jóval alacsonyabb az oltásra jelentkezők aránya, rengeteg embernek sem megfelelő eszköze, sem képessége, de sok esetben még a regisztrációhoz elengedhetetlen e-mail címe sincsen.
 
Ebben kíván segítséget nyújtani egy pénteken közétett animációs kisfilm, amelyben elmagyarázzák, hogyan kell regisztrálni a vakcináért, valamint, hogy hogyan kell létrehozni egy e-mail címet. 
 
Az „Oltass, hogy élhess!” médiakampányt az aHang koordinálja, és részt vesz benne a Dikh Tv, a RomNet, a Roma Sajtóközpont, a Rendszerszint, a Civil Kollégium Alapítvány és az 1 Magyarország Kezdeményezés.

 


 
Az aktivisták – az Országos Roma Önkormányzat, a Rendszerszint és a Civil Tanács Egyesület koordinálásában – a hétvégétől személyesen is segítséget is nyújtanak azoknak, akik szeretnék regisztrálni magukat a védőoltásra.
 
Az országos akció egyszerre száz településen indul, és az adott helyszínen öt-öt napon keresztül nyújtanak segítséget az embereknek házról házra járva, vagy egy utcában, a falu központjában kihelyezett pultoknál.
 
A civil kampány keretében elsőként Borsod, Baranya, Hajdú-Bihar, Heves, Szolnok, Nógrád, Pest, Somogy, Zala, Tolna és Szabolcs megye településein adnak segítséget az önkéntesek, majd újabb kétszáz településen asszisztálnak a regisztrációhoz.
 
hvg.hu