Őrültség az olimpia rendezése

2017.01.25 13:28

Az LMP szerint őrültség lenne Budapestnek olimpiát rendeznie, ezért a párt a város visszalépését kezdeményezte a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén.

Csárdi Antal, az ellenzéki párt budapesti képviselője a közgyűlés ülése előtt tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett: az LMP mondott elsőként nemet az olimpiai rendezésre, hangsúlyozva, hogy a beruházás költségeiből hosszú évtizedek óta megoldatlan társadalmi problémákat lehetne rendbe tenni.

Az LMP támogatja a budapesti közösségi közlekedés ingyenessé tételét a szmogriadó idején, ugyanakkor teljesen újragondolná a jelenlegi "ellenőrizhetetlen és betarthatatlan rendeletet" - fejtette ki Csárdi Antal. Hozzátette, hogy februárban beterjesztenek egy javaslatcsomagot a budapestiek környezetének egészségesebbé tétele érdekében.

 

DK: Magyarország csődbe menne az olimpiai rendezéssel

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Magyarország csődbe menne az olimpiai rendezéssel, amit a júliusi budapesti vizes világbajnokság költségeinek "elszállása" is bizonyít.

Gy. Németh Erzsébet, az ellenzéki párt budapesti képviselője a közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, pártja továbbra sem támogatja az olimpia budapesti megrendezését 2024-ben, az erre szánt pénzeket inkább az oktatásra és az egészségügyre költenék.

A DK politikusa hangsúlyozta, továbbra sem értik, hogy a kormány miért nem hozza nyilvánosságra az unió csalás elleni hivatalának (OLAF) 4-es metró építéséről szóló jelentését, ha abban valóban nincsenek a jelenlegi kabinetet terhelő állítások.
Gy. Németh Erzsébet szólt arról is, hogy szerintük hátrányos a fővárosnak a közgyűlés napirendjén szereplő, a dunai hajóállomások kiszolgálásáról szóló javaslat, amely a kormányfő rokonságának érdekeltségeit hozza helyzetbe. "A főváros nem árusíthatja ki a Duna-partot, nem árusíthatja ki a kikötőit" - jelentette ki.

mti.hu