Orvoshiány: már az időpontkéréshez is időpont kell

2019.11.09 05:52

Sok budapesti szakrendelőben már januári ultrahang-vizsgálatra is csak november második felében lehet időpontot foglalni.

 

Már csak jövőre adnak ultrahang időpontot sok budapesti (...nemcsak a fővárosban!) szakrendelőben, derült ki az RTL Híradóból pénteken. Ráadásul több helyen először nem is vizsgálati időpontot adnak, hanem csak azt mondják meg, mikor lehet majd ilyet kérni. Így például a XV. kerületben csak november 18-a után lehet majd vizsgálatról egyeztetni, és akkor is csak januári időpontok kerülhetnek majd szóba. Az újbudai Szent Kristóf Szakrendelőben azonban egyáltalán nem tudnak időpontot adni,
 
az orvoshiány miatt a betegeket csak várólistára tudják felvenni.
 
Augusztus elején számolt be először az RTL Híradó arról, hogy fél évet kell várni a szakrendelőben ultrahang-vizsgálatra. Akkor a Híradónak azt ígérte a budapesti kormányhivatal, hogy soron kívül intézkednek, ám ha ez meg is történt, nem hozott változást.
 
Az átlagos 18 napról 28 napra nőttek a várólisták a Járóbeteg Szakellátási Szövetség szerint.
 
 
Az Emberi Erőforrások Minisztériumánál azt írták, jövőre elkészül egy nyilvántartási rendszer, amivel csökkenhetnek a várólisták a szakrendelőkben.
 
 
 
RTLmost.hu