Összecserélt oltások: ilyen tünetekről számoltak be

2021.04.14 10:11

A napokban két olyan eset is történt Magyarországon nyugdíjasokkal, amikor nem egyezett meg az elsőként és másodikként beadott vakcina.

illusztráció
 
Egy hetvenen felüli házaspár első körben kínai vakcinát kapott, majd mikor megjelentek a második oltáson, AstraZenecát – írta az Mfor.
 
„A háziorvosunk megkérdezte, hogy megelégszünk-e a kínai vakcinával, mert akkor mehetünk. Rávezették az oltási könyvecskére az oltás nevét és idejét, egyúttal a második oltás időpontját is. Mentünk is a megadott napon, leadtuk a könyvecskét. Mikor behívtak, ki voltak már készítve a fecskendők az üvegcsék mellett” – mondta a nyugdíjas pedagógusnő.
 
Az oltást követően mondta el az orvos, hogy csere történt. Telefonon tanácsot kért egy immunológustól, aki azt üzente, hogy
 
egy hónap múlva végezzenek ellenanyag-vizsgálatot.
 
A nő férjének nem volt panasza, de neki 38,5 fokos láza volt.
 
A Ladánybene 27 együttese énekese is hasonló esetről számolt be. László M. Miksa az Indexnek elmondta: a 78 éves édesanyját és 83 éves édesapját az első körben Modernával, míg a másodikban tévedésből kínaival oltották.
 
„Nem szeretném, ha az eset politikai felhangot kapna vagy az oltásellenességet erősítené, egyszerűen csak arra kívánom felhívni a figyelmet, hogy mindenki minden esetben nézze meg, mit kap” – mondta a zenész, aki felháborodott az eset miatt.
 
A szülőknek egy héttel a második oltás után alakultak ki a tünetek – hasmenés, hányás, ízületi fájdalmak és magas vérnyomás – és reméli, további vizsgálatokkal kizárhatják az esetleges szövődmények lehetőségét.
 
forrás: mfor.hu / infostart.hu