Összeomlott a Takarékbank netbankja

2019.11.06 12:52

A Takarékbank közleménye szerint nem megy normálisan a Takarékbank netbankja. Az Index híre utal rá, hogy a link ma fél tízkor nem volt elérhető.

 
 
A cég részéről azt írták, hogy a csoportjukhoz tartozó 13 hitelintézet informatikai átállására nem sikerült felkészülniük rendesen. Amelyik ügyfelüknek elintéznivalója lenne, annak azt tanácsolják, hogy ne most akarja ezt csinálni vagy menjen be a Takarékbank egyik fiókjába, azok még működnek.
 
A bank szakértőinek az az álláspontja, hogy bankszünnapok után túl sok ügyfelük akart bankolni, ettől pedig túlterhelődött a rendszerük.
 
Úgy tudni, a takarékbankos bankkártya se működik. Így például volt, aki a benzinkúton került kellemetlenebb helyzetbe, más a fizetéshez nem fér hozzá napok óta. Az információkért megadott telefonszámon is csak annyit lehet megtudni egy gépi hangtól, hogy rendszerproblémák léptek fel. A kérdésre, hogy hány embert érint a probléma, és mikorra oldódhat meg, még nem érkezett válasz a sajtóhoz.
 
Időközben kijött egy közlemény banktól, amiben megdicsérik magukat, hogy mégiscsak jól sikerült az egyesülés, pontosabban “A Takarék Csoporthoz tartozó 13 hitelintézet cégjogi egyesülésével párhuzamosan sikeresen lezárult a fúziókat kísérő informatikai átállás” – írják.
 
Az ügyfelek számára számos előnnyel jár a takarékok egyesülése: a fejlesztési folyamat részeként, ütemezetten, egységesített, versenyképes termékeket vehetnek igénybe, a közös, modern informatikai rendszer pedig egyszerűsíti és gyorsítja a kiszolgálást. A Takarékbank szolgáltatásai a folyamat végén minden csatornán elérhetővé válnak: hagyományos ügyintézéssel, telefonon és interneten, illetve ezek személyre szabott kombinációjával” – áll szintén a közleményben.
 
Vida József vezérigazgató pedig többek közt az innovatív banki gyakorlatukat dicsérte. Azaz … az ország ötödik legnagyobb, univerzális hitelintézete jött létre, amely a korábbi takarékszövetkezetek értékeit ötvözi a korszerű, innovatív kereskedelmi banki gyakorlattal”.
 
 
index.hu