Összerúgta a port Kunhalmi a Fidesszel

2019.08.30 17:28

Kunhalmi Ágnes szerint a köznevelési törvény elfogadott módosításai súlyos jogsértéseket okoznak. A Fidesz szerint az ellenzéket a kampány érdekli.

Fotó: Soós Lajos / mti.hu

 

Öt ellenzéki frakció közös beadványban kéri fel az Alkotmánybíróságot, hogy semmisítse meg a köznevelési törvény júliusban elfogadott módosításait. Az MSZP, a DK, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján a szocialista Kunhalmi Ágnes azt mondta, hogy a kormánypártok által elfogadott módosítások súlyos jogsértéseket okoznak.
 
A képviselő úgy fogalmazott: a törvény szellemisége is alkotmánysértő és a jogszabály nagyon sok ponton nem tartja be a jogállamiság követelményeit. Kiemelte, hogy többek között sérül az információs szabadsághoz való jog, a véleménynyilvánítás szabadsága és a gyermekek művelődéshez való joga. A politikus külön nehezményezte, hogy ezentúl hatéves korban kötelező lesz beiskolázni a gyermekeket. Hangsúlyozta, hogy eddig a szakemberek döntöttek az iskolaérettségről.
 
Kunhalmi Ágnes egyúttal felszólította az Országgyűlést, hogy tegyen eleget egy korábbi alkotmánybírósági határozatnak és alakítsa ki a beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézségekkel küzdő gyermekekre vonatkozó, az egyéni szempontok mérlegelését is lehetővé tevő szabályozást.
 
Az ellenzék ahogy szokta, most is hazudik”
 
Zajlik az önkormányzati választási kampány, az ellenzéket nem a gyerekek, hanem a kampány és a saját hatalmi játszmáik érdeklik – reagált a Fidesz közleményben az ellenzék által tartott sajtótájékoztatóra.
 
Szerintük, ha valóban a gyermekek és az oktatás érdekelné az ellenzéket, akkor megszavazták volna az eddigi családtámogatásokat, és azt, hogy 2020-ban 645 milliárddal többet fordítsunk az oktatásra, mint amennyit a baloldal fordított.
 
A köznevelési törvény módosítása a gyermekek érdekeit védi – szögezik le. Az ellenzék azonban, ahogy szokta, most is hazudozik és a Soros-szervezetekkel együtt saját politikai kampányakciójához akarja felhasználni a diákokat, a pedagógusokat és a szülőket – zárják a közleményt.
 
atv.hu