Pár nap alatt kilenc halott és tizenkét súlyos sérült a borsodi utakon!

2017.11.06 17:03

Az elmúlt napokban kilencen vesztették életüket a megyénk közútjain, tizenketten súlyosan és huszonhárman könnyebben megsérültek. A legutóbbi balesetben egy sofőr nem az útvonal vezetéséhez igazította járműve sebességét, lesodródott az útról és felborult. Az autót vezető férfi a helyszínen meghalt, utasai súlyosan megsérültek. A megdöbbentő családi tragédiák és esetenként a szakembereket is próbára tévő, szörnyű balesetek a szabályok betartásával túlnyomó részt elkerülhetőek lennének - figyelmeztet a rendőrség.

A főkapitányság közlekedési szakemberei a „Látni és Látszani 2017 – egymásért program keretében december elejéig közlekedésbiztonsági ellenőrzéseket hajtanak végre a közutakon. Ezek során a rendőrök iránymutatást adnak, segítséget nyújtanak, illetve felhívják a közlekedők figyelmét az őszi-téli időjárási viszonyokhoz igazított közlekedés és az erre való felkészülés fontosságára.

ujbaleset.jpg

Rendőrségi felvétel
 

Megdöbbentő családi tragédiák és esetenként a szakembereket is próbára tévő közúti közlekedési balesetek történtek az elmúlt napokban a megye útjain. A legutóbbi balesetben egy sofőr nem az útvonal vezetéséhez igazította járműve sebességét, lesodródott az útról és felborult. Az autót vezető férfi a helyszínen meghalt, utasai súlyosan megsérültek. Egy másik esetben  egy személygépkocsi vezetője nem tartott kellő oldaltávolságot és elsodorta a vele azonos irányban közlekedő kerékpárost. A biciklis nő a helyszínen az életét vesztette.

Hárman is életüket vesztették, amikor egy kamionról levált járműszerelvény maga alá gyűrt egy autót. Más esetben a sűrű köd is közrejátszott a halálos balesetben. Egy sofőr, előzés közben későn észlelte a vele szemben kivilágítatlanul, és láthatósági mellény nélkül kerékpározó férfit, akit elütött. A biciklis a helyszínen meghalt. A rendőrség a hasonló esetek elkerülése érdekében arra kéri az közlekedőket, hogy valóban tudatosítsák, hogy az őszi, ködös időjárás nehezíti a közlekedést, fokozott óvatosságot igényel, de legfőképpen azt, hogy a szabályok betartásával a balesetek, jelentős része elkerülhető!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a tragédiák elkerülése érdekében ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy az őszi, téli időjárási viszonyok fokozott óvatosságot követelnek a közlekedőktől,- a járművezetőktől és a gyalogosoktól is egyaránt.

A főkapitányság közlekedési szakemberei a „Látni és Látszani 2017 – egymásért” program keretében december elejéig közlekedésbiztonsági ellenőrzéseket hajtanak végre a közutakon. Ezek során a rendőrök iránymutatást adnak, segítséget nyújtanak, illetve felhívják a közlekedők figyelmét az őszi-téli időjárási viszonyokhoz igazított közlekedés és az erre való felkészülés fontosságára.

minap.hu