Pár nap és fűthetünk! – nyakunkon a fagyveszély

2019.09.12 17:55

Emlékeznek még, amikor pár hete arról panaszkodott az ország apraja-nagyja, hogy kibírhatatlan a meleg és még a nyár szerelmesei is úgy érezték, hogy jöhetne egy kis enyhülés? Hát tessék, megjött!

osz

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a jövőhét második felében egyes helyeken már enyhe talajmenti fagyokra lehet számítani Magyarországon.
 
Hétfőtől ugrás az őszbe….
 
Az OMSZ Facebook-oldala így fogalmaz:
Eléggé egyértelműek a modellszámítások abban a tekintetben, hogy jövő hét kedden egy markáns hidegfront éri el az országot. Hatására az addigra 25-26 fok köré emelkedő délutánonkénti hőmérséklet 15-16 fokra esik vissza, erős szél kíséretében (a grafikonon a kb. 1.5 kilométeres magasságban előrejelzett hőmérséklet látható, ilyen szinten ugyanis szebben látszanak a légtömegváltások).
 
A front egyre bizonyosabb módon némi csapadékot is okoz majd (de közel sem annyit, mint az e hét elejét jellemző heves zivatarok).
 
Amennyiben az érkező hideg levegő nyugalomba jut a jövő hét második felére (azaz mérséklődik a szél), megérkezhetnek az első gyenge, talajmenti fagyok is.


 
omsz.hu