Párakapuk alatt hűthetik le magukat a miskolciak

2015.07.04 17:05

„Otthonra is jó lenne egy ilyen!” – mondja barátnőjének az egyik fiatal lány, miközben élvezi, ahogy a hideg vízcseppek végiggördülnek a karján, a lábán. A város több pontján – így a Centrum Áruház mellett a Búza téren, valamint a Villanyrendőrnél is – állított fel párakapukat a MIVÍZ Kft., hogy enyhítse a kánikulát. Délelőtt 11 órától egészen délután 3 óráig ivóvizet is osztanak, ugyanezeken a helyszíneken.

A Városgazda Kft. gondoskodik arról, hogy a belvárosban és a nagyobb forgalmú szakaszokon vízzel locsolják a város útjait, szintén szombattól szerda délutánig.

Városszerte több ivókútból is enyhíthetik szomjukat a városlakók: ilyenek a LÁEV Kisvasút Lillafüred, a Csanyik-völgy Majális park, a Lillafüred buszvégállomás, a Lillafüred autóparkoló, a Miskolctapolcai park, a Népkert, a Városház tér, a Hajós-Pattantyús úti játszótér ivókútja, valamint a Jézus kútja.

A városban működő szökőkutak szombattól a nagy hőségre való tekintettel egészen szerda estig folyamatosan üzemelnek. A MIVÍZ felhívja a figyelmet arra, hogy a szökőkutak vize nem ivóvíz minőségű!

A városban több olyan bevásárlóközpont, nagyobb áruház, szolgáltató- és üzlethelyiség van, ahol hűsölni lehet. Ezekről a helyekről itt olvasható információ.

A Polgármesteri Hivatal kéri a tulajdonosokat és üzemeltetőket, hogy a hőségriadó idején legyenek tekintettel azokra, akik hűsölni térnek be ezekre a helyekre.

A MÁV is készült a nagy melegre. Budapesten a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvaron, vidéken a miskolci mellett a debreceni, a nyíregyházi, a szegedi, a békéscsabai, a szolnoki, a püspökladányi, a kecskeméti, a győri, a pécsi, a zalaegerszegi, a veszprémi, a nagykanizsai és a celldömölki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozó utasok. Az ásványvizet a vasúttársaság július 8-ig, illetve amíg az időjárás azt szükségessé teszi, 10 és 17 óra között osztja.

minap.hu