Patkánymentesítés, emlékeztető irtás a Petneházynál

2019.08.09 18:05

A július végi patkányirtás eredményét ellenőrizték a Petneházy bérházaknál. Ahol szükséges volt, az aknafedelek alá újabb mérgeket helyeztek el. Ezt nevezik a szakemberek emlékeztető irtásnak.

Fotó: Végh Csaba
 
A környéken visszatérő problémát jelent az illegális hulladéklerakás is, ami kedvez a rágcsálók elszaporodásának. A város mindent megtesz, hogy megoldódjon a probléma, ezért szervezte a rendkívüli takarítással egybekötött rágcsálóirtást.
 
Július végén kezdődött a Petneházy bérházaknál a zöld területek rendbetétele patkányirtással összehangolva. A szeméttárolók környékét kitakarították, a fákat és bokrokat legallyazták és a füves területet is felgereblyézték a Városgazda munkatársai. A bokrok alja nemcsak a szemétnek, de a rágcsálóknak is búvóhelyet adott.
 
- A lakók is elég sok mindent idehordanak. Addig, amíg fás volt a terület addig elég sok patkány volt, most hogy kiirtották már nem látok. – mondja az egyik lakó, Miskolci Tünde.
 
 
Ma a korábban kihelyezett irtószert ellenőrizték a szakemberek és ahol szükséges volt, ott pótolták a mérget. A véralvadásgátló korongokat a szennyvíz és csapadékvíz aknákba helyezték el, a helyszíneket pedig festékkel jelölték meg. A Petneházy lakótelepen a rágcsálók rendkívüli irtása lakossági jelzésre, két ütemben valósult meg.
 
- Az előzetes takarítás már megtörtént, az illegális hulladéklerakót felszámolták, a növényzetet rendezték és megtörtént már egy patkányirtás. Ennek a patkány-irtószernek a hatóideje durván 4-5 nap. Azért, hogy az irtás igazán hatékony legyen, mindig történik egy emlékeztető irtás, vagyis 4-5 nappal később megismétlik – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Szabó Máté, a Polgármesteri Hivatal Sajtó Osztályának vezetője.
 
A környéken visszatérő problémát jelent az illegális hulladéklerakás is. Visszaszorítása érdekében érdemes a zöld kommandó segítségét kérni.
 
A Zöldkommandó ingyenesen hívható telefonszáma:  +36 46 502 570. 
 
minap.hu