Pénteken Kutatók Éjszakája

2016.09.29 07:25

A Miskolci Egyetem idén is színes, látványos programokkal várja a kíváncsi gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

kutatok_ejszakaja_160928_vcs_04.jpg

Sugárzás, lebegő tárgyak, lézer, világító atomok, látványos kísérletek, virtuális valóság és gyárlátogatás a Takatában – néhány a Kutatók Éjszakájának miskolci programjai közül.

Az egyéjszakás non-profit fesztiválon Európa 33 országában bárki együtt beszélgethet, játszhat vagy sportolhat a kutatókkal, közben pedig megismerheti a tudomány titokzatos világát. Idén a zenepalotában nem, az egyetemi könyvtárban viszont lesznek programok, az Avasi Gimnáziumban Öveges Labor és robotfoci lesz, a jezsuita gimnáziumban pedig Csillagok az avason címmel rendeznek programot.

kutatok_ejszakaja_160928_vcs_10.jpg

A Kutatók Éjszakáján a Miskolci Egyetemen idén is sok érdekességgel készülnek. Az Elme házával közösen például játékos kalandra hívják a résztvevőket szeptember 30-án. A programok ingyenesek, a helyszínek között ingyenes autóbuszjáratok közlekednek majd. A szervezők azt ígérik, hogy a legérdekesebb programokról senki sem marad majd le.


Aki esetleg nem tud kijutni az Egyetemvárosba pénteken, az az uni-miskolc.hu weboldalon élőben kísérheti figyelemmel az eseményeket.

minap.hu