Péntekig meghosszabbították a hőségriadót

2015.07.20 16:01

A következő napokban ismét erősödik a nappali felmelegedés, a nappali maximumok akár a 38 Celsius-fokot is elérhetik, a napi átlaghőmérséklet pedig meghaladhatja a 29 fokot. Mindezért az ÁNTSZ meghosszabbította hőségriadóját.

Péntek éjfélig meghosszabbította a hőségriadót a tisztifőorvos - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hétfőn.   

Közleményükben azt írták: az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban ismét erősödik a nappali felmelegedés. A nappali maximumok akár a 38 Celsius-fokot is elérhetik.

A napi átlaghőmérséklet meghaladhatja a 29 fokot, ez fokozott óvatosságot követel mindenkitől. Csütörtöktől az országhoz közelítő frontzóna hatására lehetnek záporok, zivatarok, de csak péntektől várható, hogy többfelé mérséklődik a meleg.

Az ÁNTSZ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt kéri, hogy a következő napokban mindenki különösen ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre, továbbá 11 és 15 óra között lehetőség szerint húzódjon árnyékba. Emlékeztettek továbbá, hogy a katasztrófavédelmi igazgatóságok weboldalán elérhető az olyan légkondicionált helyiségek listája, amelyeket - nyitva tartásuk függvényében - bárki igénybe vehet.

mti.hu