Péterfalvi Attila szégyene – Nyaralgatunk, nyaralgatunk, miközben itthon recseg-ropog a rendszer?

2021.07.24 06:20

Még alig néhány hete is viccnek gondoltam volna, ha valaki azt állítja, hogy a rendszerváltás óta legnagyobb kormányzati botrány közben, amelyben  a hatalom az ellenfeleit figyeltette meg a lehető legsunyibb módon, a  Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke, Péterfalvi Attila zavartalanul folytatja a nyaralását és nem rohan haza. Sőt, talán még áldja is a jósorsát, mert abban bízik, hogy mire visszatér, lecseng ez a “semmiség”.

 

Péterfalvi úr, már a látszat sem számít?
Most már tényleg csak a kormányzati kapkodás maradt, ami viszont olyan szintre hágott, hogy még a látszatra sem adnak. Mi mást jelentene az, hogy amikor itthon “zeng az ég”, akkor az, akinek az állami tisztesség egyik fő őrzőjének kellene lennie azt üzeni haza -ki tudja honnan-, hogy egyenlőre szabadságon van, és majd augusztus 3-a után foglalkozik az üggyel.

Ócska megoldás (?)
Ezt az ötletet a legócskább vígjátékíró is elvetné, mint ócska, olcsó megoldást. Arról nem is beszélve, hogy mit tegyen a polgár, aki elég naiv ahhoz, hogy még bízik ebben a rezsimben és  Péterfalvitól, mint a legilletékesebbtől várná azt a lépést, ami az ügyet kilendíti a kormányzati holtpontról, ahol a a témától berezelt kormányzati szereplők először igyekeztek mindent Varga Judit nyakába varrni, ám ő gondolom, lázas keresgélés után tovább lökte a felelősséget Völner Pál államtitkárra, mondván ő adhat engedélyt a lehallgatásokra.

A lefelé görgés alighanem nem áll meg, és néhány nap múlva megtudhatjuk, hogy a minisztérium nyugdíjas portásának hatásköre volt a lehallgatások engedélyezése.

Miközben tehát teljes a káosz, az információsszabadság legfontosabb őre(?) gondtalanul nyaral, alighanem színes ernyőcskés koktélocskákat szürcsölget, miközben azon töri a fejét, mit üzenhet neki Orbán Viktor pénteki rádió-szózatának elején, ami ugyan a “gyermekvédelmi törvény” -mások szerint homofób- elleni brüsszeli támadásról szól, de alighanem neki sem ártana a  Pegasus-ügyben ehhez a mély, filozofikus tartalmú orbáni szöveghez alkalmazkodni:

“Vagy engedünk vagy nem”

meg, hogy

“Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!”

Pálmai Tamás
varosikurir.hu