Pintér kinevezte a katasztrófavédők új főnökét

2016.12.21 15:26

Pintér Sándor belügyminiszter Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagyot nevezte ki január elsejei hatállyal az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetőjének. A katasztrófavédelem kétmilliárdos pluszforráshoz is jut.

https://langlovagok.hu/tuzvonalban/2016/2015_gorazoltan.jpg

A jövő évtől a katasztrófavédelem általános főigazgató-helyettesi feladatait Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes látja el, a hatósági főigazgató-helyettes Mógor Mária Judit tűzoltó ezredes, a gazdasági helyettes pedig Bartók Péter tűzoltó ezredes lesz - közölte a tárca.

A közlemény szerint Pintér Sándor azt mondta, az elkövetkező években mindent meg kell tenni, hogy kevesebb tűz legyen országszerte, emellett kiemelt hangsúlyt kell fektetni a hatósági és a kéménysepréssel összefüggő feladatokra. Fontos a szervezet reakcióidejének javítása, a katasztrófavédelmi őrsök számának növelése, és az önkéntes tűzoltó-egyesületekkel való együttműködés további szélesítése, továbbá a szervezet informatikai rendszerének folyamatos fejlesztése - emelte ki a miniszter.

Góra Zoltán 2016 októbere óta már megbízott főigazgatóként irányította az OKF tevékenységét.

A személyi változások mellett a katasztrófavédelem kétmilliárd forintos forráshoz is jut a működőképességének megőrzéséhez a BM - derült ki a a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányhatározatból.

Az intézkedés azonnali végrehajtásáért a nemzetgazdasági miniszter felelős. A határozatban a kormány emellett felszólította a belügyminisztert, hogy tegye meg a döntéssel kapcsolatos szükséges intézkedéseket december 30-áig.

mti.hu