Pintér Sándor szerint azért van hiány rendőrökből, mert a versenyszféra elkapkodja őket

2022.06.25 08:42

Sem a nyugdíjba vonulást, sem a csendőrség bevezetését nem tervezi a belügyminiszter.

Fotó: Kovács Attila / mti.hu
 
Átszervezéseket ígért az egészségügyben Pintér Sándor belügyminiszter, aki a terület felelőse az új kormányban. A tárcavezető a Károli Gáspár Református Egyetem szabadegyetemén beszélgetett az intézmény rektorával, Trócsányi László korábbi igazságügyi miniszterrel.
 
Az Inforádió beszámolója szerint a rendezvényen kiderült, hogy Pintér Sándor máig rendőrként tekint magára: a jogi ismeretek megszerzése, betartása, betartatása, a fegyelem, a szervezés és az irányítás összhangja olyan tulajdonságok, amiket a Belügyminisztérium minden más területére is érvényesnek tart. Azt is elárulta, hogy egyelőre nem tervezi a nyugdíjba vonulást.
 
Pintér Sándor szerint nincs szükség csendőrségre, mert az két párhuzamos rendszer fenntartását jelentené, amit a gazdag országok is egyre kevésbé engedhetnek meg maguknak. Elismerte, hogy hiány van rendőrökből: szerinte ennek az az oka, hogy jól megy a gazdaság, és a versenyszférában szívesen alkalmazzák a hivatásos múlttal rendelkezőket.
 
A szintén hozzá került oktatásról a belügyminiszter azt mondta, hogy elsősorban a gyerekek érdekét kell figyelembe venniük, a tanároknak meg kell mondaniuk, hogy szerintük mekkora az optimális osztálylétszám. A pedagógusbérekről nem esett szó, arról viszont igen, hogy ősszel felmérést készítenek a magyar diákok képességeiről.
 
forrás: mti.hu / rtl.hu