Pintér szerint sorozatos támadás érte a rendőröket

2018.12.14 09:19

Pintér Sándor közleményben értékelte a Kossuth téri tüntetést, ami azért robbant ki, mert a kormánypárti többség szerdán megszavazta a rabszolgatörvény néven elhíresült módosítást.

Magyarország - Budapest - Kossuth tér - 2018. - néhány nappal Karácsony előtt
 
Fotó: Halász Nóra

 

Pintér közleményében azt írta, "a demokráciát rendbontók zavarták meg, azok, akik arcukat elfedve összetévesztették a demokráciát a törvénytelenséggel, a szabad véleménynyilvánítás jogát az erőszakkal."
 
Szerinte "nem lehet a demokrácia része az a tüntetés, amelyen durván megsértik a törvényeket, és amelynek biztosítása során kilenc rendőr szenved sérülést."
 

Pintér Sándor szerint nem büntethet térfigyelő kamerák felvételei alapján a közterület-felügyelet / Fotó: MTI

A miniszter azt is írta, hogy a közelmúltban ilyen mértékű és intenzitású támadás nem ért magyar rendőrt. Azokat a rendőröket, akik 
 
testi épségük kockáztatásával még akkor is rendíthetetlen nyugalomról, türelemről tettek tanúbizonyosságot, amikor sorozatos támadás érte őket"
 
- fogalmazott Pintér Sándor, aki köszönetet mondott a biztosításban résztvevő rendvédelmi állomány helytállásáért.
 
A belügyminiszter közölte, a rendőrség továbbra is biztosítja a békés gyülekezési jogot, de a "fokozatosság, a szükségesség és az arányosság figyelembe vételével gátat fog szabni az erőszaknak".
 
forrás: mti.hu
 
 
 
Így teperték földre a rendőrök csütörtökön este a Momentum alelnökét, Donáth Annát, aki egy lakásban is használatos ,,hangulajvító" gyertyát gyújtott meg.