Pintér több rendőrt küld a plázákhoz, vásárokhoz

2016.12.20 11:26

Nem módosítják az itthon jelenleg hatályban lévő 3-as, azaz közepes terrorfenyegetettségi fokozatot, de Pintér Sándor belügyminiszter a bevásárlóközpontokban és a karácsonyi vásároknál növeli a rendőri jelenlétet, újra járőrözni fog a TEK is – közölte a Belügyminisztérium.

Pintér több rendőrt küld a plázákhoz, vásárokhoz

A Terrorellenes Koordinációs Bizottság értékelése szerint még utalás szintjén sem keletkezett magyarországi terrorcselekmény elkövetésére vonatkozó információ – írta közleményében a BM. Hozzátették, hogy a magyar titkosszolgálatok és a rendvédelmi szervek továbbra is folyamatosan kapcsolatot tartanak a külföldi társszolgálatokkal.

Ennek ellenére Pintér Sándor belügyminiszter felkérte az országos rendőrfőkapitányt, hogy az ország teljes területén fokozza a rendőri jelenlétet, különösen a bevásárlóközpontok és a karácsonyi vásárok körzetében. Az intézkedésekről az Országos Rendőr-főkapitányság rövidesen részletes tájékoztatást ad.

A tárcavezető utasítására a rendvédelmi szervek konzultáltak az elkövetett merényletekkel érintett országok budapesti külképviseleteivel. A Terrorelhárítási Központ (TEK) a főváros több kiemelt pontján járőrszolgálati tevékenységet kezd.

A hatóságok a fenyegetettség általános szintjére figyelemmel további konkrét lépések megtételét nem tartják indokoltnak, de felkészültek arra, hogy bármely, a lakosság biztonságát veszélyeztető információ felmerülése esetén haladéktalanul megtegyék a szükséges intézkedéseket – írták.

hvg.hu