Pluszpénzhez jutnak a mentősök

2015.06.21 06:34

Tavalyi költségvetési maradványok felhasználásáról döntött a kormány: egyebek mellett a Magyar Nemzeti Kereskedőháznak és az Országos Mentőszolgálatnak juttatnak pluszpénzt – derült ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

A kormányhatározat értelmében a kabinet a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. tőkeemelésére majdnem 1,7 milliárd forintot szán.

Fővárosi, megyei és járási kormányhivatalok összesen 906 millió forinthoz jutnak. Óvodai férőhely-bővítési pályázatokra majdnem félmilliárd forintot lehet felhasználni.

A kormány átcsoportosít 207 millió forintot az Országos Mentőszolgálatnak a Miniszterelnökség céltartalékából a központi költségvetési szerveknél foglalkoztatottak idei juttatásaira.

A rendelet értelmében felhasználható a Földművelésügyi Minisztériumnál keletkezett 373 millió forintnyi, az uniós fejlesztések fejezetnél keletkezett 2,2 milliárd forintnyi, kötelezettségvállalással nem terhelt maradvány.

Továbbá a kormány engedélyezte, hogy felhasználják az Országgyűlés Hivatalánál keletkezett 967 millió forintnyi és az Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezetnél keletkezett 544 millió forintnyi kötelezettségvállalással terhelt maradványt.

A kormány döntése szerint felhasználható a Földművelésügyi Minisztériumnál keletkezett 104 millió forintnyi és az Emberi Erőforrások Minisztériumnál keletkezett 1,9 milliárd forintnyi, eredetileg kötelezettségvállalással terhelt költségvetési maradvány is, ezek a pénzek a kötelezettségvállalás meghiúsulása miatt váltak felhasználhatóvá.

mti.hu