Pócs-cselekvés: Orbán helyett Varga reagált (+videó)

2019.03.25 15:36

Szerinte a kazános videó miatt reklamáló Jobbiknak a saját háza táján kellene söprögetnie.

Budapest, 2016. február 23.Pócs János fideszes országgyûlési képviselõ sajtótájékoztatón beszél Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2016. február 23-án. A tájékoztatón bejelentették, hogy a Thyssenkrupp német konszern a következõ években több mint harmincmilliárd forint értékben hajt végre autóipari beruházást Magyarországon, amellyel csaknem 500 új munkahely jön létre.MTI Fotó: Soós Lajos
 
A múlt héten került elő egy videófelvétel Pócs Jánosról, amelyen az látható, hogy a Fidesz országgyűlési képviselője egy kazánba zárja alkalmazottját, és egy égő gyújtóst is bedob mellé, miközben a férfi azt mondja neki, hogy „tudom, hogy haragszol a cigányokra, meg azt mondtad, hogy minden cigányt itt égetel el”. Pócs azzal védekezett, hogy ez egy „vidám, ironikus felvétel”, amit szerinte az azóta elhunyt férfi kérésére készítettek el.


Sokak szerint mégsem olyan jó szórakozás emberek kazánban elégetésével viccelődni, a téma pedig a Parlamentben is előkerült. Mint arról a Mérce beszámol, Csányi Tamás jobbikos képviselő kérdezte hétfőn az azonnali kérdések órájában Orbán Viktort arról, hogy „meddig tűrik meg Pócs Jánost a soraik között”. Kérdésében Csányi egy borzalmas szóviccet is elsütött:
 
meddig ütik el ezt a problémát Pócs-cselekvéssel?
 
Orbán Viktor „halaszthatatlan közfeladatra” hivatkozva mentette ki magát az ülésről, így Varga Mihály válaszolt miniszterelnök-helyettesként. Először arról beszélt, hogy szerinte az azonnali kérdések órájában a kormányzati munkáról kellene kérdezni a kormány tagjait, majd idézte a Fidesz hétvégi közleményét, ami szerint „nem szerencsés” a felvétel, és ő maga sem tartja annak.
 
Csányi erre Varga szemére vetette, hogy ezek szerint a Fidesznek belefér Pócs cselekedete, és a kormánypártnál szélsőségesebb politikai erő nincs Magyarországon. Varga erre úgy reagált: Csányinak a saját házat táján kellene söprögetnie, „külön napirendi vitát lehetne arról tartani, hogy a Jobbik az elmúlt években milyen cigány- és kisebbségellenes megnyilvánulásokat tett” – rótta fel az ellenzéki képviselőnek.
 
 
24.hu