Polt Pétert izzasztják ma a parlamentben

2016.04.04 07:43

Minisztereknek és a legfőbb ügyésznek címzett kérdések, valamint azonnali kérdések hangozhatnak el ma az Országgyűlésben. 

A Ház aktuális kéthetes ülésének utolsó napja délelőtt 11 órakor, napirend előtti kérdésekkel kezdődik, amit a kérdések követnek.

A parlament honlapján elérhető információk alapján a kormánypárti padsorokból Bene Ildikó a szolnoki vasúti járműgyártás jövőjéről kérdezi a fejlesztési minisztert, míg a kereszténydemokrata Hollik István várhatóan Juhász Péter, az Együtt alelnökének lakásbérlésével kapcsolatban vár állásfoglalást az igazságügyi minisztertől.
 
Ellenzéki oldalról a szocialista Kiss László "egy elmaradt bocsánatkérésről" című kérdésével fordul Orbán Viktor miniszterelnökhöz a tanártüntetésekkel kapcsolatban. A jobbikos Ander Balázs a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, Lázár Jánosnak teszi fel "Cigányügy, süllyedő hajó?" című kérdését. Az LMP-s Sallai R. Benedek pedig arról kérdezi, majd a legfőbb ügyészt, hogy "miért húzódnak olyan sokáig a politikailag kényes ügyek". A képviselők a kérdéseket követően - szintén egy órában - azonnali kérdéseket tehetnek fel a kabinetnek. A Ház ülése ezt követően napirend utáni felszólalásokkal ér véget. 
mti.hu