Puzsérék kiszámolták: Berki állítólag 417 aláírást gyűjtött óránként

2019.09.10 17:27

Közleményt adott ki a Sétáló Budapest arról, hogy szerintük valami nem tiszta azzal, hogy Berki Krisztián közel 10 ezer aláírást adott le, ami kétszer annyi, mint amennyi szükséges a főpolgármester-jelöltséghez. A Puzsér Róbert kampányfőnöke, Zaránd Péter által szignózott közlemény leszögezi, hogy

minden állampolgár, aki összegyűjt 5000 érvényes ajánlást, minden állampolgár, akinek ennyi választópolgár szavaz bizalmat ajánlásával, joggal szerepelhet ősszel a szavazólapokon.
 
Image: 73644272, Berki Kriszti·n az …den Hotel m˚sorvezetıje interj˙ kˆzben., Place: Budapest, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com
Berki Krisztián
 
Fotó: Berecz Valter / 24.hu
 
Majd azzal folytatódik a közlemény, hogy Berki aláírásai körül viszont valami bűzlik Puzsérék szerint. Ezt Berki közlésére – miszerint 16 napig gyűjtött aláírásokat –, illetve saját aláírásgyűjtési tapasztalataikra alapozva állítják.
 
Mint írják, „a Sétáló Budapestnél 125 pultozó aktivistával, 8 helyszínen, összesen 920 pultórában gyűjtöttük az ajánlásokat, szám szerint 6316-ot”. Ezzel szemben „Berki Krisztián és – ahogy ő hivatkozik rájuk – modellhadserege alig pultozott, nagy átlagban körülbelül napi egy-másfél órát gyűjtötték az ajánlásokat, ami 16 nappal és a leadott 10000 ajánlással számolva óránként 417 aláírást jelent” – ez a szám teljesen irreális, totálisan abszurd, írják.
 
Berkinek egyetlen kampányrendezvénye volt, ahol 30-40 választó jelent meg, online nem mozgósított, a közösségi média posztjai túlnyomó részében inkább a magánéletének részleteit osztotta meg a nagyérdeművel, illetve új realityshowját reklámozta az ajánlásra buzdítás helyett.
 

Képtalálat a következőre: „puzsér róbert https”

Mindezeket összevetve, nekünk Berki Krisztián indulása tetőtől talpig bűzlik. Bűzlik, hogy itt bizony személyes adatokkal éltek vissza, mert az utcán látottak alapján kizárt, hogy a 10000 ajánlást külső segítség nélkül gyűjtötte volna össze. Ismerve Berki Krisztián beágyazottságát a Nemzeti Együttműködés Rendszerébe, ismerve fideszes kapcsolatait és tudván, hogy a nagyobbik kormánypártnak az ország legnagyobb illegális választói adatbázisa áll rendelkezésre, bűzlik, hogy Berki az ő segítségükkel lett betolva a főpolgármester-jelöltségbe
 
– állítják Puzsérék. 
 
Ezért azzal zárják a közleményt, hogy arra kérik az illetékes hatóságokat, különösen gondosan ellenőrizzék Berki ajánlásait.
 
Kálmán Attila
24.hu