Rablást akadályozott meg a hős miskolci buszsofőr (+videó)

2020.06.11 15:23

A nem mindennapi esetet az MVK menetrend szerint közlekedő járatának kamerái is rögzítették.

Rablást akadályozott meg egy miskolci buszsofőr, aki éppen az egyik 21-os járatot vezette múlt pénteken, amikor az Újgyőri piacnál arra lett figyelmes, hogy egy idős, bottal járó asszonyt rángatnak és a táskáját próbálják elvenni. A buszvezető azonnal lassított, majd kiszállt és elkergette az elkövetőt. A rablónak nem volt szerencséje, a sofőr ugyanis korábban Irakban szolgált.
 
Az esetet rögzítették az MVK autóbuszának fedélzeti kamerái ilyen eszközök ma már minden villamoson és buszon találhatók. A kamera képét a közlekedési cég rendelkezésünkre bocsátotta, azt az arcok kitakarását követően mutatjuk meg:
 

 

A sofőr már messziről kiszúrta, hogy az út mellett egy idős nőt gyanúsan követnek majd dulakodnak. A járművezető a buszt megállította és az idős nő segítségére sietett. A férfit ellökte, majd az otthagyta a helyszínt. Az áldozat felszállt a buszra, ami rövidesen tovább indult. Az eset fényes nappal az Újgyőri piacnál, a csokigyár közelében történt.  
 
Kis Károly Zsolt, a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. buszsofőrje a múlt hét pénteken történt esettel kapcsolatosan a Miskolc Televíziónak azt mondta, korábban civilben már máskor is akadályozott meg rablást és a mostani esetnél is azt diktálta a lelkiismerete, hogy segítenie kell.
 
- Láttam, hogy egy fiatalember olyan mozdulatokkal settenkedett a hölgy után, ami arra engedett következtetni, hogy ebből rablás lesz. Cselekednem kellett, ezt mégsem hagyhattam annyiban. Keresztbe fordítottam a buszt, hogyha dulakodásra kerül sor, senki ne eshessen az autók elé. Szerencsére az eseményt a busz kamerái rögzítették is - mondta.
 
A Miskolc TV tudósítását teljes egészében is megnézhetik:


A rabló eltűnt, az idős nő nem sérült meg, viszont nagyon megijedt. A Miskolci Rendőrkapitányság rablás kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.
 
minap.hu