Reggel ködre számítsanak, napközben már

2021.10.29 05:49

Ilyen idő várható a hét utolsó munkanapján.

A Kárpát-medence időjárásában lényeges változás továbbra sem lesz, azaz marad a napos, száraz idő, az éjszaka képződött köd napközben mindenütt feloszlik.
 
Időjárás-előrejelzés péntek délelőttre
 
 
Péntek délelőttre a párásság és a köd mindenütt megszűnik, ezt követően folytatódik a napos, csapadékmentes időjárás. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Győr-Szeged vonal széles sávjában időnként megélénkül a déli, délkeleti szél.
 
Időjárás-előrejelzés péntek délutánra
 
 
A legalacsonyabb korareggeli hőmérséklet általában -2 és +3 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken -3, -5, a magasabban fekvő részeken pedig +4, +5 fok is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 13 és 17 fok között alakul.
 

A hétvégi kilátások

Szombaton is sok napsütésben lesz részünk, csapadék továbbra sem várható. Reggeli pára, köd többfelé képződhet, mely néhol délnyugaton hosszabb ideig, a délutáni órákig is beragadhat. Napközben a keleti országrész kivételével többfelé élénk, helyenként erős lehet a délkeleti szél. Hajnalban -3, +5, délután 13 és 18 fok között alakul a hőmérséklet.
 
Vasárnap is derült lesz felettünk az ég, csak a Dunántúlon növekedhet meg délután a fátyolfelhőzet. Csapadék nem lesz. Hajnali pára, ködfoltokra ismét többfelé számíthatunk, melyek néhol nehezen oszlanak majd fel. Hajnalban -2, +6, délután 13-17 fok várható.
 
Hétfő reggel még többfelé párás, ködös lehet, majd napközben egyre több lesz a felhő. Délután a Dunántúlon záporok is kialakulhatnak, majd késő este egy hullámzó frontrendszer okoz egyre többfelé esőt. A déli-délnyugati szél élénk, északnyugaton erős lesz. A csúcshőmérséklet 10-18 fok között valószínű. A jelenlegi számítások szerint kedd délelőttig sokfelé várható eső, több helyen nagyobb mennyiség is hullhat. Délután már szárazabb, naposabb idő ígérkezik. Az északnyugati, nyugati szél több helyen viharossá fokozódhat. Napközben 9-15 fokra van kilátás.
 
forrás: met.hi / idokep.hu