Rekordszámú nevező a Diósgyőri Díjugrató Fesztiválon

2016.08.25 13:30

Óriási érdeklődés övezi a következő lovas sporteseményt a Lovagi Tornák Terén. A szervezők eddig rekord számú nevezést regisztráltak, a 3 nap alatt több mint 750 start várható, de a közönség sem fog unatkozni. Mindhárom napon póni versenyszámokban is megmérettetnek a lovasok.

Horze Diósgyőri Díjugrató Fesztivál

A Diósgyőri vár szomszédságában fekvő Lovagi Tornák Tere ad otthont a Horze Diósgyőri Díjugrató Fesztivál - Korosztályos Championatusnak. A verseny a hazai 10-25 éves lovasok bajnoksága (egyéni kategóriák: Póni, Gyermek, Serdülő B, Serdülő A és Utánpótlás + csapatbajnokság vegyes életkorú csapatokkal). Fiatal versenyzők az ország minden részéről érkeznek, de szlovák és norvég induló is nevezett a nyílt kategóriák versenyszámaira.

A tavaly átadott Lovagi Tornák Tere eddigi legnagyobb létszámú sportrendezvénye lesz ez, ezért a megmérettetés mindhárom napon 7 órától kezdődik. A verseny jelentőségét az is növeli, hogy bár idén már rendeztek országos megmérettetést a Lovagi Tornák Terén, viszont országos szintű díjugrató bajnoki döntőt a második világháború óta nem rendeztek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

dijugrato_verseny_160701ml_8.jpg

Az utánpótlás bajnokság Diósgyőrhöz is köthető, hiszen a kategória háromszoros és jelenleg is címvédő bajnoka a diósgyőri Nevelits Laura, aki Kaland nevű lovával eddig megközelíthetetlennek bizonyuló rekordot állított be. Vasárnap délután Diósgyőrben Nevelits Laura fogja átadni az új utánpótlás bajnoknak járó vándorserleget, amin az ő neve háromszor szerepel.

A közönség számára a verseny fő eseményei a döntő versenyszámok lesznek, ezeket vasárnap 9:30 és 16 óra között rendezik meg.

minap.hu