Rendkívüli menetrend lépett életbe az MVK járatain

2020.03.18 09:53

A kihirdetett veszélyhelyzet miatt a miskolci közösségi közlekedésben is változtatásokat vezettek be - tájékoztatta portálunkat az MVK Zrt. Gyakrabban fertőtlenítenek, felfüggesztették az első ajtós felszállást, az MVK Szervizbázis csak a szerződött partnereket fogadja előre egyeztetett időpontban, illetve határozatlan ideig szünetel a különjárati szolgáltatás.

Fotó: Mocsári László

 

A járművezetők védelme érdekében hozott intézkedések
 
Március 17-én, keddtől az MVK Zrt. felfüggesztette a járművezetői jegyértékesítést, illetve elrendelte, hogy a járművezetők ne nyissák ki az autóbuszok, villamosok első ajtóit, így a fel-és leszállás csak a többi ajtó igénybevételével lehetséges. Az MVK Zrt. arra kéri utasait, hogy vonaljegyüket, gyűjtőjegyüket elővételben váltsák a jegy-és bérletpénztárakban, illetve a viszonteladó partnereknél. 
 
Menetrendi változás március 19-től
 
Az iskolai tantermen kívüli, digitális munkarend és az óvodákban, bölcsődékben elrendelt rendkívüli szünet miatt az MVK Zrt. autóbuszai-és villamosai március 18-ig a megszokott munkanapi menetrend szerint közlekednek, március 19-én, csütörtöktől a szombati, illetve azon járatoknál, ahol nincs szombati menetrend, az adott naptípusnak megfelelő menetrend lép életbe néhány kivétellel a csatolt melléklet szerint. Egyben felhívjuk a tanulók figyelmét, hogy a diákigazolványok érvényessége meghosszabbodik a járványügyi veszélyhelyzet végét követő 15. napig.
 
 
Az elsőajtós felszállás szünetel, sűrűbb szellőztetés
 
Az MVK Zrt. mindent megtesz az utasok, és a kollégák védelme érdekében is. A járművek jobb szellőzése érdekében péntektől felfüggesztették az elsőajtós felszállás rendet, és elrendelték azt is, hogy minden megállóban, ahol le- vagy felszálló utas van, az összes ajtót kinyissák a járművezetők. Rendelkeztek arról is, hogy a járművek összes ablakfelülete nyitható legyen. Ezzel kapcsolatban kérik az utazóközönséget, hogy aktívan vegyenek részt a járművek szellőztetésében, és minél gyakrabban nyissák az ablakokat. A miskolci közösségi közlekedési szolgáltatás továbbra is érvényes jegy vagy bérlet használatával vehető igénybe, amelynek meglétét a jegyellenőrök folyamatosan ellenőrzik.
 
Bérletpénztárak, ügyfélszolgálat
 
Március 16-tól az MVK Zrt. Ügyfélszolgálati Irodája visszavonásig zárva tart. Ezen időszak alatt az ügyintézés kizárólag e-mailben, vagy telefonon lehetséges az iroda meghirdetett nyitva-tartási ideje alatt – hétfő-kedd-csütörtök 08:00-15:30, szerda 08:00-17:30, péntek 08:00-13:30 – az 504-810-es telefonszámon, vagy az iroda@mvkzrt.hu e-mail címen. Az Ügyfélszolgálati Iroda tevékenységébe tartozó ügyek intézésére, mint például a talált tárgyak kezelése, pótdíj ügyintézés stb., az iroda melletti jegy-és bérletpénztár első kiszolgáló ablakánál van lehetőség.
 
Az MVK arra kéri az utasait, hogy vonaljegyüket lehetőség szerint elővételben váltsák meg a jegy-és bérletpénztárakban (https://mvkzrt.hu/berletpenztarak), illetve a viszonteladó partnereknél (https://mvkzrt.hu/jegyertekesitesi-pontok). A jegy-és bérletpénztárak a megszokott nyitva tartással állnak az utasok rendelkezésére. Amennyiben ebben változás következik be, a megszokott csatornákon keresztül tájékoztatjuk az utazóközönséget.
 
Az MVK Szervizbázis korlátozottan fogadja szerződéses partnereit
 
Március 16-tól az MVK Szervizbázis új ügyfeleket nem fogad, a szerződéses partnerek is csak előzetes telefonos egyeztetést követően érkezhetnek a megbeszélt munkálatokra. Az MVK Szervizbázis munkanapokon 7-16 óra között az alábbi elérhetőségeken érhető el: telefon: +36 46 514 999, e-mail:  szerviz@mvkzrt.hu 
 
Szintén március 16-tól az MVK Zrt. különjárati szolgáltatása határozatlan ideig szünetel.
 
Belső intézkedések az MVK Zrt.-nél
 
A köznevelési intézmények bezárása a gyermekes kollégáink és az MVK Zrt. számára is új helyzetet teremett. Az MVK felmérte a gyermekek elhelyezésével érintett kollégákat, rendelkezésre állásuk függvényében frissítik az egyes munkakörök helyettesítési rendjét, a beosztásokat azért, ahogy a miskolci közösségi közlekedés zavartalanul üzemelhessen. Szükség szerint biztosítják az otthoni munkavégzés lehetőségét, hiszen ez az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy minimalizáljuk a vírus jelentette kockázatot. Fokozottan ügyelnek a napi rendszeres fertőtlenítő takarításra, az utasokkal közvetlen kapcsolatba kerülő kollégák számára kézfertőtlenítőt biztosítanak.
 
mvkzrt.hu / minap.hu