Rendkívüli parlamenti ülés lesz pénteken

2019.05.14 06:02

Összehívta az Országgyűlés rendkívüli ülését Kövér László péntekre, május 17-re. A Házelnök nem tehetett mást, hiszen összegyűlt a szükséges számú képviselői aláírás az ellenzéki politikusoktól ahhoz, így ezt mindenképpen meg kellett tennie.

Az ellenzéki pártok azt szeretnék elérni, hogy hiába kezdődhettek meg újra május elsejétől a kilakoltatások, gyermekes családokat ne lehessen az utcára tenni. Előírnák, hogy az önkormányzatoknak kötelessége elhelyezést biztosítani a kilakoltatással fenyegetett gyermekes családoknak, a bíróság pedig addig nem rendelhetné el az ingatlan kiürítését, amíg ez meg nem oldódik.
 
A péntekre összehívott rendkívüli parlamenti ülés napirendjén ez az egyetlen jogszabály, aminek a megvitatása szerepel. Azonban kérdéses, hogy egyáltalán el fognak-e jutni odáig. Az ellenzéki kezdeményezésű rendkívüli üléseknél már nem egyszer előfordult, hogy a kormánypárti képviselők egyszerűen nem mentek el. Így a napirend előtti felszólalások ugyan lementek, ám a napirendet a fideszes és KDNP-s politikusok hiányában már el sem tudták fogadni. A Fidesz egyelőre nem jelezte, hogy ezúttal is így tesznek-e, vagy pedig most bemennek vitázni a kérdésről.
 
mti.hu / magyarhang.org