Rendkívüli véradás Miskolcon (+ videó)

2020.03.24 12:48

Rendkívüli véradást rendezett Miskolcon a Vöröskereszt az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai támogatásával. A terven felüli véradásra azért van szükség, mert az iskolák és közintézmények bezárása miatt sorra maradnak el a véradó események. A helyszínről Csápenszky Erna, a Hír TV tudósítója jelentkezett.

 
A tervezettnél szokásosnál valamivel kevesebben járnak most vért adni, a koronavírus miatti veszélyhelyzet a Magyar Vörökeresztet is új feladatok elé állította. Mellettem áll a szervezet Borsod megyei igazgatója, tőle kérdezem, hogy gyakorlatilag óránként elhangzik, hogy maradjunk otthon, hogyha tehetjük. Hogyan lehet most megszervezni egy véradást?"
 
- kérdezte a tudósító.
 
Nagyon fontos, hogy csak indokolt esetben hagyjuk el az otthonunk nyújtotta biztonságot. A beteg emberek megsegítése, a véradás az egy tipikusan ilyen feladat, úgyhogy arra kérünk mindenki, hogy aki 100 százalékosan megfelel a véradás kritériumainak, ők jelentkezzenek valamilyen véradó eseményre. Ezt a veradas.hu weboldalon tehetik meg. (...)"
 
- válaszolta Grúbert Roland, a Magyar Vöröskereszt Borsod megyei igazgatója.


hirtv.hu