Rendőrgyilkosság - A tököli rabkórházba szállíthatják át az elkövetőt

2016.10.27 10:54

Stabil a szerda reggeli bőnyi lövöldözés elkövetőjének állapota, a férfit a rendőrséggel és az ügyészséggel való egyeztetés után még csütörtökön átszállíthatják a tököli rabkórházba - közölte a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója.

Gy.I. lőtte le a rendőrt...

Oláh Attila elmondta, hogy a 76 éves férfit a hasán érte egy lövés, de életfontosságú szervet nem ért a golyó. Nem életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol megműtötték.

Hozzátette: a férfi jelenleg egyedül lábadozik egy szobában, amelyet rendőrök őriznek.  A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai szerda reggel előre tervezett házkutatásra mentek ki a férfi házához, ahol még bejutásuk előtt gépkarabéllyal adott le öt-hat lövést a tulajdonos és megölt egy rendőrt. A rendőrök is használták szolgálati fegyvereiket, eközben sérült meg az idős lövöldöző.

 A férfi ellen hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölés és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt rendeltek el nyomozást. Sajtóinformációk szerint a tettes a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű hungarista szervezet egyik alapítója, Győrkös István.

mti.hu