Rendőrkézen a miskolci idős bácsit bántalmazó és kifosztó elkövetők

2015.06.16 08:36

Azonosították a rendőrök azt a párost, akik egy idős férfit kiraboltak miskolci lakásán. Harmadik szintén elfogott társuk további más bűncselekmények elkövetésében vett részt a támadókkal.

Rablás és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság S. Zoltán 18 éves, V. Gábor 21 éves helyi lakosokkal és 15 éves fiatalkorú lakosokkal szemben. A nyomozás adatai szerint a két felnőttkorú férfi 2015. május 13-án 13 óra és 14 óra közötti időszakban Miskolcon, az Árok utcában bement egy 71 éves idős ember lakásába és a pénzét követelte a sértettől. A támadók bántalmazták a nyugdíjast, majd erőszakkal elvették csaknem 10 000 forintját, majd távoztak a helyszínről.

A nyomozás adatai szerint a két felnőttkorú gyanúsított a harmadik, még 15 éves fiatalkorú társukkal együtt Miskolcon különböző ingatlanokba is betört, ahonnan használati eszközöket tulajdonítottak el.

A Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály munkatársaival 2015. június 11-én azonosították, majd elfogták a 15 és 21 éves testvérpárt, akiket a rendőrkapitányságra előállítottak, akárcsak korábban elfogott harmadik 18 éves társukat.

A Miskolci Rendőrkapitányság a három terheltet bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk ügyészi indítványozására.

minap.hu