Rendőrök zaklatják az ellenzéki aláírásgyűjtőket (+videó)

2019.04.08 15:08

Ne vegzálják rendőrök az EP-választásra aláírást gyűjtő aktivistákat, a rendőrség és az önkormányzatok tartsák be a törvényt! – szólította föl hétfőn az érdekelteket Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese, Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője és Őrsi Gergely, az MSZP budapesti alelnöke.

Őrsi elmondta: tegnap az MSZP és a Párbeszéd szövetsége elfogadta és véglegesítette az egyetlen közös listát a májusi európai parlamenti választásra. A lista Európa-párti civilszervezetek és pártok együttműködésével jött létre. Mivel tegnap lett végleges, a szövetség aláírásgyűjtő ívei ma délután kerülnek minden megyei jogú városba, Budapesten hét állandó sátorba és több tucat helyszínre, és ezen kívül több száz aktivista pultjához országszerte.
 
Az MSZP-Párbeszéd Európa-párti aláírásgyűjtése közben folyik.
 
Harangozó Tamás és Barabás Richárd elmondta: „Elképesztő káosz és visszaélésszerű joggyakorlás zajlik” a hatóságok részéről aláírásgyűjtés ügyében:
 
a rendőri szervek különböző törvényi helyekre hivatkozva akadályozzák az aláírásgyűjtést az ország különböző pontjain, s az önkormányzatok is egymástól eltérő szabályokat alkalmaznak, van, ahol helypénzt kérnek.
 
Harangozó és Barabás felszólította Pintér Sándor belügyminisztert: adjon ki egyértelmű állásfoglalást és szüntetesse meg az ellentmondásos gyakorlatot, az aláírásgyűjtők vegzálását.
 
Barabás hangsúlyozta: nem a túlterhelt és alulfizetett rendőrökre vonatkozik a felszólítás, hiszen a rendőrök csak áldozatai egy önkényes politikai hatalomnak, amely pártállami időket idéző eszközökkel próbál politikai aktivistákat megfélemlíteni.
 
hirklikk.hu
 
 

 
facebook.com