Rendőrökre támadtak egy miskolci sörözőben

2018.11.28 14:53

 Jogerőre emelkedett az egyenruhásokat rángató nő büntetése is.

Még a júniusi elsőfokú tárgyaláson

 

Még júniusban hozott ítéletet a Miskolci Járásbíróság abban az ügyben, amelyben egy nő, az élettársa és a fia került a vádlottak padjára, miután egy születésnapi ünneplés végén rendőrökre támadtak egy diósgyőri sörözőben. A vádlottak fellebbezése után most a másodfokon eljáró Miskolci Törvényszék hozott jogerős határozatot.
 
Vita, majd lökdösődés
 
Az eset még tavaly februárban történt, a helyszíne pedig egy Árpád utcai söröző volt Miskolcon.
 
Késő este már csak két vendég tartózkodott ott a pultos és az üzletvezető mellett, amikor betért a háromtagú társaság: egy fiatalember, az édesanyja és az anyuka élettársa. Rendeltek, iszogattak, majd a fiú eltört egy poharat.
 
Itt kissé homályos az események alakulása, a sörözőiek szerint a társaság kötekedni kezdett, amiért rájuk szóltak, hogy csendesebben vigadjanak, míg a család azt állítja, hogy „beszólásokat kaptak”, melyben etnikai hovatartozást firtató megjegyzések is voltak. A pultos közölte, hogy zárnának, távozzanak, de erre nem voltak hajlandóak.
 
A vitatkozásnak a rend­őrök megjelenése hivatott volna végett vetni, akiket az üzletvezető értesített, a fiatalember azonban ellenállt a rendőri intézkedésnek, ezért ellene testi kényszert alkalmaztak.
 
Ekkor lépett színre fia védelmében az anya, aki megpróbálta megakadályozni, hogy a fiát megbilincseljék. Ezért a rendőrök ellene is kénytelenek voltak testi kényszerrel fellépni, amit viszont már az élettárs nem hagyott annyiban, és az egyik rendőrnek ugrott, a karját rángatva, így próbálva kiszabadítani a párját. A rendőrök végül némi elszakadt zubbony és alapos megizzadás árán, a másik két vendég hathatós segítségével legyűrték a harcias családot.
 
Arányos büntetés
 
A járásbíróság a vádlottakat 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette. Az ítélettel szemben kizárólag a III. r. vádlott – vagyis a nő – és védője élt fellebbezéssel a büntetés enyhítése érdekében, arra hivatkozással, hogy a vádlottnak nem volt kezdeményező szerepe, ő csak utólagosan kapcsolódott be a cselekménybe.
 
A másodfokú bíróság szóbeli indokolásában kifejtette: az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás helyes, és tekintettel arra, hogy a nő két rendőrrel szemben lépett fel erőszakosan, a járásbíróság által kiszabott büntetés arányban áll a bűncselekménnyel, így azt helybenhagyta.
 
Az ítélet jogerőre emelkedett, ellene további fellebbezésnek nincs helye.
 
HI
boon.hu