Rendőrt hívtak, mert nem nyitott ki a kocsma

2019.10.10 16:23

A világhírű mémmé vált Arató Andrást vetette be a rendőrség legújabb, figyelemfelhívó kampányában.

Hide the pain Harold segíti a rendőrség munkáját

 

A rendőrség a Miskolci Hívásfogadó Központ sztárjaként mutatta be Hide the pain Haroldot, aki évente 3 millió téves riasztást fogad, az idegei ennek ellenére is kikezdhetetlenek, nem véletlenül választják meg őt minden hónapban a legjobb operátornak. Mindez persze csak egy vicc - a vicces reklám mögött azonban egy nagyon komoly üzenet húzódik. A hatóság arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy az emberek ne hátráltassák a munkájukat a feleslegesen befutó, bagatell hívásokkal. 
 
Mint írják, több száz operátoruk három műszakban fogadja a 112-re érkező hívásokat. A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központokba például 2014 óta 26 millió hívás érkezett, ám ezeknek a 63 százaléka fals, vagyis nem igényli a készenléti szervek beavatkozását. És bár a munkatársaik nap mint nap arra készülnek, hogy segítséget nyújtsanak, életet mentsenek, mégis a percenként befutó 9 hívásból csak 3-4 a valóban komoly eset.
 
Sok ember arra használja a 112-es segélyhívó számot, hogy bejelentse, miszerint mókus van a fán, újságos bódé tetején maradt a papucsa, vagy éppen nem nyitott ki időben a kocsma. 
 


forrás: police.hu