Rétvári Bence a Hír TV-ben: A kormány emelte a nyugdíjak vásárlóértékét

2019.01.14 20:02

Még idén újabb családtámogatási kedvezmények jönnek, emelkedtek a nyugdíjak és bővült azon betegségek köre, ami után adókedvezmény igénylehető. A stúdióban Rétvári Bence államtitkár számolt be a kormány legújabb intézkedéseiről.

Képtalálat a következőre: „Rétvári Bence hir tv”
 
A kormány számára a családok támogatása azért is kiemelt feladat, mert szeretné elsősorban a magyar állam és nemzet érdekeit szolgálni. Az ellenzék múlt héten élesen bírálta ugyan a nyugdíjutalások késedelmét, de azok már a pénteki nap végére megtörténtek, biztosított Rétvári Bence. A nyugdíjasok jól jártak, hisz januárban megemelt nyugdíjat kaptak. Az államtitkár emlékeztetett, a most az utalások körüli helyzetet bíráló ellenzék elvett az idősektől egyhavi nyugdíjat, amit azóta a jelenlegi kormány már visszaadott.  
 
A pénteken kapott nyugdíj összege decemberhez képest 3500 forinttal emelkedett – emlékeztetett Rétvári Bence, aki megjegyezte, a kormányváltás idején, 2010-ben egy lyuk tátongott a nyugdíjakban, amelyet előbb be kellett foltoznia a kormánynak. Az elmúlt évek emelései során a nyugdíjak vásárlóértéke 10 százalékkal növekedett, ezen felül nyugdíj prémiummal is kiegészült a megemelt összeg. Az államtitkár kiemelte, az összegszerű emeléseken túl közel 80 milliárdos összeget Erzsébet utalvány révén kaptak meg, és az Erzsébet-program egyéb elemei, mint például kedvezményes üdülések is segítették az időseket.
 
hirtv.hu